E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Šikana, sex i nejistoty. Progresivnější seriál pro mladé jsme v České televizi ještě neviděli

09. listopad 2021
24 223

Častá zkušenost se šikanou i neochota řešit problémy s odborníky. Starosti dnešních dospívajících ožívají v novém seriálu České televize TBH. Seriál je součástí trendu, v rámci kterého se české televize začínají probouzet a zatímco dosud cílily především na starší divácké generace, teď se rozhodly oslovovat i mladé diváky.

Foto: Seriál TBH vznikal pro mladé a s mladými. Česká televize

První projekt České televize, který je určený přímo pro mladou generaci, je seriál z brněnské střední školy TBH. Ambiciózní desetidílná série režisérky Lucie Kajánkové měla úspěšnou premiéru na zářijovém televizním festivalu Serial Killer, kde získala cenu v kategorii webseriálů, a nyní se bude promítat na festivalu Mezipatra. TBH upřímně a bez skrupulí servíruje obraz mladé generace prostřednictvím příběhu skupiny postav sdružených kolem školního florbalového týmu. Tady se zrodí šikanou ovlivněný střelecký útok, který zasáhne do životů ostatních hrdinů. 

Přesvědčivě konstruovaný spletitý příběh postupně rozplétá klubko vztahů na střední škole, nejdříve skrze stream školní inťošky Máji, poté už úhlem pohledu mnoha dalších postav. Neuhýbá před emočně vypjatými situacemi a ukazuje i věci, které obvykle zůstávají skryty – zvláště na televizní obrazovce. Postupně se divák zorientuje v síti vztahů mezi hrdiny, od Máji, jejímž úhlem pohledu do seriálu vstupujeme, přes sourozence Nessu a Tondu, až po Nessina sexuálně tápajícího přítele Lukáše a jeho spoluhráče Pavla ze školního florbalového týmu, který tu je (podle Máji) na vrcholu společenské hierarchie.

Aktuální číslo

  • Kulturní války režisérky Barbary Herz
  • Může být matka dobrý „vědec“?
  • Jak vychovat odolné děti
  • Rodičovská půl na půl 
Popup se zavře za 8s
Prémiový článek

Podpořte naši redakci a získejte přístup ke všem prémiovým článkům a řadu dalších výhod!

Podpořte naši redakci a získejte přístup ke všem prémiovým článkům a řadu dalších výhod!