E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Jak vypadá mužská masturbace. Fyzická potřeba, odreagování, únik z nudy i meditace

01. březen 2021
251 299

„Sebepoznání. Odpírání. Prostě musím. Dává mi to sebevědomí. Je to vyčerpávající rituál. Stydím se to dělat, i když mě nikdo nevidí.“ Masturbujeme – ženy i muži. Směřujeme ke stejnému bodu, ale ocitáme se při tom v jiných světech s odlišnými pravidly a úskalími. V reakci na články věnované ženské masturbaci se ozvalo několik kluků s tím, že mužská masturbace je podle nich problematičtější, než se může zdát. Nyní tedy dostává prostor masturbace mužská.

Foto: Shutterstock

Pro většinu kluků je masturbace běžná a bezproblémová záležitost, ale pro některé může představovat past, ze které se těžko uniká. Vězení nutkavého naplňování potřeb, závislosti na masturbaci, vyprázdněnosti aktu, sebeznásilňování. Téma sebeuspokojování není v mužském světě takové tabu jako v ženském. „Normálně klidně řeknu, že jsem si ho honil,“ odpovídá osmadvacetiletý truhlář Hugo na moji otázku, zda se spolu muži baví o masturbaci. I společenský narativ je mužské masturbaci více nakloněný. Nicméně většinou debata zůstává v rovině informace, že to kluci dělají a mají silnější potřebu než holky. „Neřešíme detaily, přijde mi to zbytečný, každej ať si to dělá, jak chce. Není pro mě důležitý to vědět, jak to dělá někdo jinej. Mám svoji techniku,“ říká Hugo, který je několik let ve vztahu a mají s přítelkyní miminko. Šestadvacetiletý single umělec Oskar dodává: „Prostě masturbujem, každej si to dělá, jak potřebuje, a vůbec se o tom nebavíme nijak popisně.“

Nemají pocit, že se mohou v oblasti masturbace nějak rozvíjet, a proto ani necítí potřebu sdílet tipy, jak to dělat. Opakují, že každý má svou vyzkoušenou techniku. Na první pohled je mužská masturbace podle všeho mechaničtější a neskrývá tolik rozmanitých možností jako ženské sebeuspokojování. K většímu poznání toho, co je sexuálně vzrušuje, dochází muži spíše skrze interakci s partnerkou. Nicméně, když jsem položila otázku o sebepoznávání v rámci aktu masturbace osmadvacetiletému projektovému manažerovi Brunovi, tak po chvíli přemýšlení poznamenal: „Kluk na sebe u toho taky přece sahá a zjistí, že ho vzrušuje dráždění bradavek, nebo má citlivej konečník.“ Hranice poznávání vlastního těla, našich preferencí, tužeb a citlivých míst jsou totiž nekonečné u žen i mužů.

Aktuální číslo

  • Kulturní války režisérky Barbary Herz
  • Může být matka dobrý „vědec“?
  • Jak vychovat odolné děti
  • Rodičovská půl na půl 
Popup se zavře za 8s
Prémiový článek

Podpořte naši redakci a získejte přístup ke všem prémiovým článkům a řadu dalších výhod!

Podpořte naši redakci a získejte přístup ke všem prémiovým článkům a řadu dalších výhod!