E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Vztek matek. Proč se neovládáme a pak se za to nenávidíme

Občas cítím na své dítě obrovský vztek, který stěží ovládnu. Nebo neovládnu. Strategie, která prý na vztek platí, připomíná bojové umění aikido. Nesnaž se protivníka porazit, poznej ho a využij jeho energii a sílu.

Foto: Shutterstock

Na ten jarní den bych nejradši zapomněla. Naplánovala jsem s dětmi výlet do ZOO a upřímně se těšila. V noci jsem ale špatně spala a vzbudila se s bolavou hlavou. A pak jedno za druhým. Nepříjemný telefonát z práce. Parkoviště před ZOO úplně plné. Fronta u vstupu, všude davy lidí. A děti se pošťuchují, dělají si naschvály, hádají se. Ne víc než obvykle, ale mně připadají nesnesitelné. Rozpor mezi vysněným výletem a realitou je tak zoufalý, že mě všechno dráždí.

Děti se chtějí najíst u stánku. Další nekonečná fronta, a když konečně přijdeme na řadu, mluví na mě obě najednou, nemůžou se rozhodnout, co chtějí, mění objednávky. Chovají se zkrátka jako... úplně normální děti?

Aktuální číslo

  • O tom, jak rodí ženy, rozhodují muži
  • BDSM coming out
  • Malý, tlustý, plešatý? Body shaming se týká i mužů. Promluvili Čestmír Strakatý, Šimon Holý, René Levínský a Jordan Haj
  • Budoucnost je rostlinná
Popup se zavře za 8s
Prémiový článek

Podpořte naši redakci a získejte přístup ke všem prémiovým článkům a řadu dalších výhod!

Podpořte naši redakci a získejte přístup ke všem prémiovým článkům a řadu dalších výhod!