E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Mrkev, jak ji neznáte. Pufovaný amaranth a omáčka z černého česneku od projektu ZE MĚ

Mrkev je skvělým základem mnoha jídel, málokdy se na ni ale díváme jako na hlavní hvězdu. Stejně jako řada další zeleniny ale může být díky správné a kreativní úpravě lepší než exkluzivní kus masa. Nevěříte? Vyzkoušejte recept na restovanou mrkev s omáčkou z černého česneku a rakytníkem od ZE MĚ projekt. Veganství nikdy nechutnalo tak dobře.

ZE MĚ projekt se postará o zážitkový catering nebo degustační večeři. Foto: Nikol Štrosová

Nová Heroine fandí rostlinné budoucnosti

Masožravost neprospívá zdraví ani přírodě. Jak změnit stravovací návyky? Příloha Sustainable aktuální Heroine vám ukáže, že to jde i bez masa a živočišných výrobků. Přečtete si o tom, proč může být veganství klíčovým krokem k záchraně planety – především ale objevíte další skvělé veganské recepty podle předních gastro osobností.

Chci novou Heroine

Pufovaný amaranth

Ingredience:

  • 50 g amaranthu
  • Olej na smažení
  • Sůl

Postup:

  1. Nejdříve si ohřejte olej na 210 stupňů.
  2. Po malých dávkách opatrně vkládejte do oleje amaranth pomocí cedníku.
  3. Jakmile amaranth vyplave napovrch a napufuje, okamžitě cedník s amaranthem vyndejte a osušte na papírové utěrce.
  4. Posolte.

Omáčka z černého česneku

Ingredience:

  • 10 g černého česneku
  • Chilli olej
  • Sůl
  • 20 g citronové šťávy
  • Med

Postup:

  1. Pastu z černého česneku ochuťte solí, citronovou šťávou a medem. Poté začněte pomalu zašlehávat chilli olej.

Pečená mrkev

Ingredience:

  • 500 g dobré mrkve (mladá a šťavnatá)
  • 50 g kompotovaného rakytníku / rybízu / brusinek / višní
  • Máslo

Postup:

  1. Mrkev očistěte a podélně rozpulte. 
  2. Mrkev opečte na másle dohněda. Přistupujte k tomu stejně, jako byste dělali steak. Hodně dohněda, ale uvnitř musí zůstat pořád trošku syrová. (medium)
  3. V misce ochuťte opečenou mrkev omáčkou z černého česneku. Zasypte pufovaným amaranthem a přidejte ovoce.
Pečená mrkev podle ZE MĚFoto: Nikol Štrosová

ZE MĚ projekt

Foto: Nikol Štrosová

Organická skupina tvořivých lidí, kteří chtějí podávat radost skrze jídlo. Zakládají si na lokálnosti, udržitelnosti a kvalitě. Pečou si vlastní pečivo, fermentují, vyrábějí miso pasty a dochucovadla. Na stálém místě je ale nenajdete, ZE MĚ projekt se postará o zážitkový catering nebo degustační večeři. Kdykoliv a kdekoliv. Na ohni i mimo něj. Kuchaři připraví jednotlivé chody přímo před vámi a v té nejvyšší možné kvalitě je roznášejí přímo mezi vás. Jídla inspirovaná stážemi v nejlepších restauracích světa, ale i nedělním obědem u babičky.


Feel Good konference karta
Foto: Jana Urbánková

Feel Good by Heroine

Přijďte na půlden zážitkových workshopů a inspirativních přednášek. Načerpáte novou energii a čerstvé nápady. Čeká vás:

  • Vystoupení publicistky Šárky Homfray, burleskní divy Zorye Blue, hudebnice Ridiny Ahmedové a dalších
  • Meditace
  • Jóga
  • Zdravá výživa
Chci si odpočinout
Časopis Heroine

Heroine: Předplatné webu na rok

  • Neomezený přístup ke všem textům na webu
  • Čtení bez reklam (jak na PC, tak v mobilu)
  • Nákupem podpoříte redakci Heroine
1290
Časopis Heroine

Heroine: Předplatné webu na měsíc

  • Neomezený přístup ke všem textům na webu
  • Čtení bez reklam (jak na PC, tak v mobilu)
  • Nákupem podpoříte redakci Heroine
129

Aktuální číslo

  • O tom, jak rodí ženy, rozhodují muži
  • BDSM coming out
  • Malý, tlustý, plešatý? Body shaming se týká i mužů. Promluvili Čestmír Strakatý, Šimon Holý, René Levínský a Jordan Haj
  • Budoucnost je rostlinná
Popup se zavře za 8s