E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Plus size móda. Plavky, šaty i úlety. Stylová inspirace pro plnoštíhlé postavy

06. květen 2022
43 961

Čím víc X před L, tím horší výběr a menší pravděpodobnost, že v obchodech najdete něco inspirativního. Potřebujete obléknout plnoštíhlou postavu a chybí vám nápady? Podívejte se, jak to dělají zahraniční i české influencerky.

Hnutí body positivity se sice týká všech těl, která se vymykají „ideálu“, ale nejvíc ho máme spojené s nadváhou. Jeho úkolem není propagovat nadváhu a obezitu, ale dodat plnoštíhlým sebevědomí a zbavit tloušťku zbytečného stigmatu. Plnoštíhlí lidé, a především ženy, nepotřebují slyšet ničí úšklebky, posměšky ani nevyžádané rady, jak zhubnout.

Alex Light

Známou influencerkou na poli body positivity je Alex Light, která upozorňuje na nerealistický ideál krásy, kult hubnutí, roli médií nebo konkrétní kauzy – nyní komentovala chlubení Kim Kardashian, jak zhubla sedm kilo, aby mohla obléci šaty na Met Gala. Než se vydáte shánět něco na sebe, naberte u Alex sebevědomí a realistickou pozitivitu.


Mirka

Zatím není na Instagramu dlouho, ale její outfity stojí za pozornost. Nosí volnočasovou i lehce elegantní módu a ráda kombinuje neutrální odstíny s výraznějšími barvami.


Louise O’Reilly

Louise O’Reilly se obléká ještě barevněji: má ráda červenou, růžovou, oranžovou, jemné pastely i výrazné kontrasty. Také zkouší opravdu širokou škálu střihů: jen z šatů jsem na jejím Instagramu našla krátké i dlouhé, přiléhavé, s mírně rozšířenou i širokou kolovou sukní, zavinovací, s volány, na ramínka i bez, s výstřihy všech tvarů a velikostí. Jestli tedy máte podobnou velikost a tvary jako Louise, najdete u ní spoustu tipů, co by vám mohlo slušet.


Katie Kadaver

Katie Kadaver je alternativní modelka, hororová umělkyně a goreleskní tanečnice. Její styl je převážně punkový, ale občas ho pojme jen tak ležérně nebo do něj přihodí špetku romantiky.


Gabriela Legezová

Pin-up styl, to jsou většinou krásné šaty, které vypadají dobře na postavách všech velikostí. Gabriela Legezová má ráda britské retro a její šatník očividně obsahuje větší než malé množství pin-up šatů ve všech barvách i vzorech.


Sierra Schultzzie

Punk ani pin-up vás nezajímají, oblékáte se spíš tak nějak… běžně? Třeba jako Sierra Schultzzie? Sierra nosí džíny, trička, jednoduché šaty nebo tepláky. Na svůj Instagram se fotí i v plavkách nebo ve sportovním, s chlupatýma nohama, s těhotným i potěhotenským břichem. Kromě Instagramu má i YouTube kanál, na kterém mluví o svém stylu nebo třeba recenzuje plavky.


Thamarr 

Thamarr také někdy nosí jednoduchý styl (žerzejové šaty, džíny s halenkou), ale většina jejích outfitů v sobě má aspoň špetku dramatičnosti: nápadné rukávy, rozevláté sukně, rozparky, lesk a třpyt. Barevně se drží především neutrálních odstínů a tlumených barev, které sluší i většině středoevropských bělošek.


Jamie Hamilton

Jamie Hamilton se označuje za maximalistku a její outfity jsou z valné většiny ujeté. Nosí zvláštní kombinace barev, potrpí si na divné vzory, někdy je to retro, někdy elegance, ale vždycky je to zábava.


A jedno malé varování na závěr. Ne všechno, co je plus size, je pozitivní. Na body positivity se nalepil trend, který říká: „Klidně můžeš být tlustá – ale jedině správně tlustá!“ Znamená to mít útlý pas, široké boky, na fotkách být vždy upravená a pózovat sexy, jako objekt pro divákovu potěchu. Ať je vaše tělo jakékoli, vždycky o něm rozhodujete jen vy, ne trendy.

Aktuální číslo

  • Kulturní války režisérky Barbary Herz
  • Může být matka dobrý „vědec“?
  • Jak vychovat odolné děti
  • Rodičovská půl na půl 
Popup se zavře za 8s