E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Co nosí malé ženy. Módní tipy pro postavy kolem 150 cm

17. červen 2022
68 792

Je lepší poslouchat rádoby vtipné komentáře o žirafách, nebo řeči o roztomilosti? Ani jedno. A neméně otravné je nakupování s nekonfekčně malou postavou. Rozhodně neplatí, že nevysoké ženy jsou zároveň drobné. Podívejte se, jak to řeší influencerky.

Jedno z doporučení pro malou postavu zní, nenosit maxišaty až na zem. Jestli to chcete dodržet, ale zároveň nemáte rády krátké šaty, zkuste délku do půli lýtek. Maria J. měří 157 cm a na svém Instagramu předvádí šaty všech délek, od mini po maxi.


Kaleight nosí hodně mladý, pestrý styl se spoustou trendy kousků, které loví hlavně ve fast fashion obchodech. Jestli se rády oblékáte podobně a preferujete levné obchody, najdete u ní spoustu inspirace.


Kareena, studentka z Manchesteru, nosí street módu: džíny a mikiny, barevné minisukně, vtipná trička, ujeté trendy. Můžete se u ní inspirovat, jak nezapadnout v davu, když z něj nemůžete vyčnívat fyzicky.


Julissa (155 cm) má také ráda barvy, ale její styl je elegantnější: volí většinou umírněnější odstíny, doplněné tu a tam zářivějším kusem, místo triček nosí halenky a místo mikiny blejzr nebo kabát.


Fran Arcuri je psychiatrička, měří 155 cm a svůj styl nazývá „dopaminovou módou“: chodí oblékaná velmi, ale opravdu velmi barevně. Ze všeho nejvíc miluje nápadně vzorované šaty, které dolaďuje barevnými botami, kabelkami a dalšími doplňky.


Georgia Toffolo je britská televizní celebrita, která má na Instagramu fotografie ve značkových šatech, v tričku a džínách i v plavkách na luxusní dovolené. Georgia měří 160 cm a není jediná slavná žena menší postavy: další hvězdnou inspiraci můžete hledat třeba u Zoë Kravitz, Mindy Kaling, Reese Witherspoon nebo Emilie Clarke, které všechny měří kolem 160 cm. Drobná je i Lady Gaga (155 cm) nebo Kim Kardashian (157 cm), ačkoli na fotografiích rozhodně působí impozantněji.


Jean Wang patří v dnešní galerii k nejmenším – měří 150 cm. Nosí převážně nadčasovou klasiku vhodnou pro ženy, které potřebují vypadat seriózně (sama je povoláním finanční analytička), ale najdete u ní i romantické šaty nebo volnočasové outfity na procházku s dětmi.


Holly Frances měří 157 cm a označuje se jako „midsize“ – to jsou velikosti kolem 40/42, tedy taková běžná, průměrná postava. Některé malé ženy jsou celkově drobné a štíhlé, ale neplatí to zdaleka pro všechny. Holly nosí hodně trendové oblečení a ne všechno jí dobře sedne – to je daň za fast fashion –, ale i tak u ní najdete spoustu inspirace na běžné i nápadnější kousky.


Kopal Jaitly má na Instagramu účet petite_and_curvy; měří 150 cm a nosí velikost 40/42. Nosí barevnou klasiku i trendy, ve videích dává tipy na styling různých kousků, a protože je Angličanka indického původu, ukáže se občas i v tradičním oděvu – sárí nebo lehenze.


Jste malá a plnoštíhlá? Cassandra měří 145 cm a nosí velikost 44. Její styl by se dal označit jako city chic, ale často ozvláštněný něčím výrazným: třeba zářivě barevnou bundou nebo zvířecím potiskem.


Aktuální číslo

  • O tom, jak rodí ženy, rozhodují muži
  • BDSM coming out
  • Malý, tlustý, plešatý? Body shaming se týká i mužů. Promluvili Čestmír Strakatý, Šimon Holý, René Levínský a Jordan Haj
  • Budoucnost je rostlinná
Popup se zavře za 8s