E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Růženínové válečky, gua sha nebo masážní pleťové přístroje?

14. duben 2021
12 190

Masážní pomůcky v posledních letech vytvořily zcela nové kosmetické odvětví. Řekneme si, zda se velké oblibě těší právem, a podíváme se na věc trochu jinak.

Foto: Shutterstock

Vrásky se netvoří proto, že by se pleť chtěla samovolně zkrabatit. Linky a rýhy způsobuje práce svalů pod ní, tedy veškeré naše pohyby, výrazy, každý úsměv, jež si pokožka, která časem ztrácí pružnost, zkrátka pamatuje. Z tohoto pohledu je logické, že když budeme pracovat s mimickými svaly, můžeme dosáhnout mnohem většího efektu, než nám zajistí ten nejlepší krém.

Face jóga dokáže proměnit obličej už po osmi týdnech intenzivního cvičení, o jejích benefitech už jsme psali. Její efekt však můžete ještě podpořit masážemi. Pomohou vám totiž vnímat mimiku, vaše vlastní obličejové svaly.

Ruku na čelo

Možná díky takovému opečovávání zjistíte, že máte čelo neustále v křeči, obočí lehce nazdvižené, rty zaťaté a koutky úst svěšené. A to i když jste v klidu a nepociťujete žádné negativní emoce. Prostě jste jen na tento výraz zvyklí, nebo vás před hodinou někdo naštval a vy jste zapomněli uvolnit tvář. Často máme také podobně sveřepý výraz ve chvílích soustředění. A to se pak nepříjemné rýhy tvoří raz dva.

Masážní doplňky uvolní svaly, které pak lépe poslouchají. Také pomáhají rozmasírovat vrásky a tím je redukovat.

Právě proto, abyste se naučili svaly nepoužívat zbytečně a nedržet je napjaté, je fajn je občas zrelaxovat. Zkuste si někdy dát na čelo ruku, abyste zjistili, zda je v klidu. Můžete si po čele nebo v okolí rtů i očí jen tak klepat prsty. A právě k tomuto účelu dobře poslouží nejrůznější masážní pomůcky. Nejenže uvolní svaly, které pak lépe poslouchají, ale také pomáhají rozmasírovat vrásky a tím je redukovat.

Oblíbený růženínový nebo jadeitový váleček používejte účelně. Zvykněte si jím aplikovat olej či sérum, jeho menším koncem pak oční krém. Když ho předem zchladíte studenou vodou, rozproudí krev v obličeji a redukuje otoky, díky čemuž budete vypadat odpočatější.

Ploché jadeitové kameny původně slouží k tradiční čínské technice gua sha, při níž do kůže v podstatě škrábete a probouzíte energetické dráhy. Musíte ale dobře znát jejich umístění. Hrany kamenů proto raději využijte k lymfatické drenáži. Kámen veďte přes tvář směrem k uchu od brady a pak směrem dolů až do dekoltu. Menší hranou můžete masírovat mračivku, anebo rovnou celé čelo – vždy od obočí směrem k linii vlasů.

Velkým hitem jsou i elektronické přístroje, z nichž asi největší výběr nabízí značka Foreo, a to od čisticích kartáčků Luna přes masážní přístroj Bear využívající mikroproud až po Iris určený na masáž očního okolí.

Foto: Foreo

Vyzkoušeli jsme: Masáž od Foreo pro pevnější kontury

Skvělým doplňkem k sonickému kartáčku Foreo, který pokožku do hloubky vyčistí, je masážní přístroj Bear, který je kromě tradiční růžové teď nově k dostání i krásném Mint odstínu. Můžete ho brát jako další krok v péči o pleť, který stačí si dopřát jednou nebo dvakrát týdně. Bear funguje na mikroproudové technologii, která na kůži funguje podobně jako poctivé cvičení. Promasíruje svaly na čele, lícních kostech, v oblasti čelisti a krku, a díky tomu zůstávají kontury pevnější. Má to ale i okamžitý efekt - pokožka bude jakoby napumpovaná energií, šťavnatá a vrásky méně viditelné. 

Přístroj propojíte s aplikací v chytrém telefonu, na vyčištěnou pleť nanesete sérum (mělo by být gelové - využít můžete i toho přímo od značky Foreo) a obličej masírujete přesně podle instrukcí v aplikaci. Vybrat si navíc můžete ze čtyř různých programů. Kdyby vás navíc trápily spíše jemné vrásky, zkuste Foreo Bear Mini, který je menší, a tím pádem lépe zacílí na oblast kolem rtů, pod očima a pod obočím. Já jím ale důrazně masíruju i mračivku, tedy vrásku mezi obočím.

Cena Foreo Bear: 7499 Kč
Foreo Bear Mini: 4999 Kč

Pro posílení efektu masáží si můžete pořídit dermaroller, který funguje jako domácí mezoterapie, což je v podstatě masáž mikrojehličkami. Válečkem s maličkými ostny pleť lehce narušíte a poté nanesete například intenzivní sérum či masku. Účinné látky, ideálně vitamíny a kyselina hyaluronová, do ní snadněji proniknou a podpoří tvorbu kolagenu, který zajišťuje pevnost pleti.

Klíčová je pravidelnost

Zřejmě nejdůležitější ze všeho však je provádět péči pravidelně. Ať už zvolíte jakoukoli masáž, nebude mít žádný efekt, pokud ji provedete jen jednou za týden. Stejně jako face jógu musíte cvičit každý den, i masáž je ideální si dopřát alespoň obden.

Jen pro pořádek – ani lektorky face jógy se nespoléhají jen na obličejové cvičení, ale samozřejmě používají i kvalitní kosmetiku. Cviky a masáže sice vzhled tváře významně pozvednou, ale na rozdíl od krémů už neumějí dodat pleti hydrataci nebo ji chránit před vznikem pigmentových skvrn. A koneckonců i efekt face jógy je intenzivnější, pokud máte krásně pružnou a pevnou pleť. Zmíněné vychytávky tedy nevyměňujte za svoji běžnou péči, jen je do svého rituálu přidejte.


 

Masážní přístroj na oční okolí, Iris, Foreo, 3499 Kč, notino.cz

Foto: Zdroj: Foreo

 

Elektrický dermaroller, GloPro, 4400 Kč, beautybio.com

Foto: BeautyBio

 

Masážní váleček Rose Quartz, Holistic Silk, 1199 Kč, lolestore.cz

Foto: Lolë

 

Gua-sha kámen na obličej, Smyssly, 790 Kč, fann.cz

Foto: Smyssly

 

Masážní roller, Joanna Czech, 5050 Kč, byssine.com

Foto: Byssine

Článek vznikl ve spolupráci se značkou Foreo.

Aktuální číslo

  • Kulturní války režisérky Barbary Herz
  • Může být matka dobrý „vědec“?
  • Jak vychovat odolné děti
  • Rodičovská půl na půl 
Popup se zavře za 8s