E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Nejlepší vlasy vašeho života

Testovali jsme fén, který je lehký, výkonný a k vlasům nebývale šetrný. V rukou špičkového kadeřníka Daniela Paška se fén Supersonic od značky Dyson stal nástrojem svěží stylové proměny. Majitel karlínského studia The Trim prozrazuje, jak si s jeho pomocí vyfoukat vlasy jako profík i doma.

Foto: Daniel Pašek ve svém studiu The Trim. Kristina Reznik

Jak fungují přístroje Dyson v rukou šikovného kadeřníka, vyzkoušela Lucie. Má přirozeně vlnité vlasy se sklonem ke krepatění. Po úpravě nebyla po krepatění ani památka, vlasy se leskly a vypadaly zdravě. Proměny se ujal Daniel Pašek. 

Daniel Pašek & Dyson Supersonic v akci: Podívejte se na video z proměny.

Je mu osmadvacet let, nůžky držel poprvé v osmnácti, a přesto se velmi rychle dostal mezi špičku ve svém oboru. Zkušenosti sbíral od nejlepších odborníků na světě v londýnské akademii Toni&Guy, pravidelně je nominován v prestižní kadeřnické soutěži Czech & Slovak Hairdressing Awards. Předloni s manželkou Bárou založil studio The Trim v Karlíně. Stará se o vlasy řady českých osobností, jako je Ben Cristovao, Zorka Hejdová nebo Libor Bouček.

Lucie po proměně.Foto: Kristina Reznik

Design & funkce

„Miluji design, a tak jsem se do přístrojů Dyson zamiloval na první pohled. Jsou navíc dokonale funkční. Fén Supersonic je lehký, má akustický tlumič, takže nedělá nadbytečný hluk, tři metry dlouhý kabel mi dává úplnou volnost pohybu. A žehlička Corrale funguje dokonce úplně bez kabelu,“ popisuje přední český kadeřník a majitel karlínského studia The Trim Daniel Pašek. „Kromě toho jsou oba přístroje vybaveny inteligentní technologií, která stokrát za sekundu měří teplotu vzduchu a vlasů a automaticky ji reguluje, takže se vlasy nepoškodí, nespálí a nevysuší,“ vyzdvihuje největší výhodu.

Foto: Kristina Reznik

Domácí fénování krok za krokem

Daniel Pašek radí, jak si doma vyfoukat vlasy jako profík: 

  • Nejprve naneste ochranný přípravek, zvlášť pokud si vlasy fénujete každý den.
  • Zvolte produkt pro požadovaný výsledek – například na objem, uhlazující…
  • Zapněte fén Dyson Supersonic na nejvyšší rychlost a střední teplotu.
  • Vlasy předvysušte v předklonu. V pravé ruce máte fén, v levé plochý kartáč.
  • Foukejte a u toho pročesávejte všemi směry, aby nevznikly pěšinky.
  • Jakmile budou vlasy z 90 procent suché, narovnejte se a proveďte finální úpravu.
  • Objemu vlasů můžete ještě pomoci nadzvedáváním a přehazováním jednotlivých pramenů.
  • S hladkým finišem perfektně pomůže nový nástavec Dyson Flyaway. Je skvělý, když vám například kolem hlavy poletují drobné vlásky, ale vy chcete dosáhnout precizně hladkého účesu.
  • Na závěr účes zafixujte studeným vzduchem.

Řekli mi, že musím být nejlepší, tak jsem začal makat, říká kadeřník Daniel Pašek

Příběh kadeřníka Daniela Paška je inspirující i ve světě přesahujícím péči o vlasy a účesy. Daří se mu totiž vše, co si usmyslí. Jak to dělá? Řečeno jeho slovy, prostě maká.

Foto: Kristina Reznik

Prý jste se kadeřníkem stal spíše mimochodem?

Je to tak, nebyl to žádný sen nebo plán. Nečesal jsem panenky v touze být kadeřníkem. Naopak, byl jsem sportovec a závodně jezdil na kole. Mým snem bylo jezdit profesionálně, dělal jsem dokonce přijímačky na sportovní gympl. Pár dnů před nástupem jsem si to ale rozmyslel a šel raději na ekonomku. Jenže jsem propadl z účetnictví, neudělal reparát a neměl kam nastoupit. Zpanikařil jsem a jistou dobu jsem dělal prodavače a rovnal konzervy.

Po měsíci mi volali z kadeřnické školy, že se uvolnilo jedno místo a berou mě. Ve finále mě k práci kadeřníka postrčila moje maminka. Nůžky jsem tak poprvé vzal do ruky až v osmnácti letech, ale hned jsem se cítil jako ryba ve vodě. Na konci prvního ročníku už jsem česal jednu módní show na Moravě, pak mě návrháři doporučili v Praze a já ve svých osmnácti česal Českou Miss a následně Českého Slavíka v Opeře.

Jaké to bylo?

Docela zásadní. Jasně mi řekli, že musím být fakt dobrej, když si mě vybrali, tak jsem se toho chytil a začal fakt makat. Stal se ze mě kadeřník workoholik.

Supersonic je opravdu lehoučký. Má navíc motor v rukojeti, což je pro úchop příjemnější a nestane se, že se vlasy zamotají do motoru, ani když pospíchám.

Dva roky máte vlastní salon, který provozujete s manželkou? Jaké to je podnikat s vlastní ženou?

Rozhodně to není pro každého a člověk se musí naučit v tom trochu chodit. Jsme pořád spolu 24 hodin, sedm dní v týdnu. Myslím, že není moc zejména mladých lidí, kteří by spolu dokázali být pořád. Ostatně v lockdownu se kvůli tomu lidi rozváděli. Je nicméně třeba nastavit mantinely, najít souhru, naučit se rozdělit, kdy je to manželka a kdy kolegyně, najít si svůj čas pro sebe.

Takže prvního půl roku jsme si zvykali, mně to trvalo asi trochu déle než jí. Na druhou stranu často se stane, že jsme sice spolu celý den v malém salonu, ale vlastně se nevidíme. Mluvíme každý s někým jiným, řešíme něco jiného. Takže i tak někdy večer dojde na klasickou otázku: Jaký jsi dneska měla den?

V salonu pracujete s kosmetickou značkou Kevin Murphy. Proč jste si vybrali právě tu?

Z 99 procent je to Kevin Murphy, občas Oribe a barvy Schwarzkopf. Volba vychází z toho, že jsme oba perfekcionisti. Kosmetika proto musela mít krásný design a barvy lahviček, aby se hodila do salonu, samozřejmě nám musela vyhovovat při práci, musela být kvalitní a zároveň šetrná, hezky vonět. Proto byla volba jasná.

Produkty Kevin Murphy jsou z velké části přírodní, vyhovují mi, protože používám spíš méně produktů než více, ale dají se případně kombinovat. Dobře vypadají, a tak nezničí klientovi koupelnu. A navíc je mi sympatická Austrálie, odkud značka pochází. 

Foto: Dyson

Předpokládám, že z podobných důvodů spolupracujete s přístroji Dyson.

Miluji design a moderní technologie a Dyson obojí krásně propojuje. Oblíbil jsem si zejména fén Supersonic pro jeho design, velikost, váhu i funkčnost. Jakýkoli i odlehčený fén se mi předtím zdál příliš těžký. Supersonic je díky propracovanému designu opravdu lehoučký. Má navíc motor v rukojeti, což je pro úchop příjemnější a nestane se, že se vlasy zamotají do motoru, ani když pospíchám. 

Je vhodný pro domácí použití?

Rozhodně. Je velmi jednoduchý na ovládání a co je nejlepší – je k vlasům mnohem šetrnější. Dokáže pracovat s nižší teplotou, ale zato vyšším výkonem, vyfouká vlasy stejně rychle, ale přitom je nevysušuje, ani nepřepaluje, protože měří teplotu vzduchu několikrát za sekundu. 

Foto: Dyson

Už jste zkoušel nový nástavec Dyson Flyaway?

Ano, je perfektní, když chcete docílit extra hladkého účesu. Pomůže také, když vám například kolem hlavy poletují drobné vlásky a vy je chcete efektivně uhladit. Chce to sice trochu grif, ale jakmile ho máte, je výhodné, že k foukání s tímto nástavcem už nepotřebujete kartáč.

Článek vznikl ve spolupráci s naším partnerem – značkou Dyson.

Aktuální číslo

  • Kulturní války režisérky Barbary Herz
  • Může být matka dobrý „vědec“?
  • Jak vychovat odolné děti
  • Rodičovská půl na půl 
Popup se zavře za 8s