E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Ester a Honza, Berenika a Irena, Klára a Šimon. Co o sobě doopravdy víte? Slavné dvojice jsme podrobili detektoru lásky

09. srpen 2022

Co o vás neví ani vaše nejlepší kamarádka? Co nejtěžšího jste v životě zažili? Z čeho máte největší strach? Otázky na tělo, které mají moc propojit přátele, partnery i příbuzné. Spojili jsme se s kampaní „Karty, které otevřou srdce“ a položili je dvojicím známých osobností. Sdílení je síla.

Foto: Ester Geislerová a Honza Vojtko. Foto z natáčení. Autor: Martin Trabalík

Vztahy s blízkými lidmi podmiňuje vzájemná láska, otevřenost, důvěra, sdílení, a především jistota, že ten druhý nás nejen slyší, ale opravdu nám naslouchá. Bez podmínek a bez předsudků. Oslovili jsme tři známé dvojice, posadili je před kameru a pokládali jim otázky, které je vyzývaly nejen podívat se zpříma na sebe, na své vzpomínky, strachy a touhy, ale zároveň je v tu chvíli vyjevit před někým blízkým. Ne nadarmo se říká, že člověk raději vyzradí svá nejintimnější tajemství cizímu člověku. Před lidmi, které znají důvěrně, by je nevyslovil. Sdílení je totiž často podmíněno velkou odvahou. 

Co na sebe – a sobě navzájem – prozradily slavné páry?

Důvěra. Ester Geislerová a Honza Vojtko

„Kdo Eťu zná, ví, že pro svý kamarády dokáže vytvořit neuvěřitelný věci,“ vypráví s nadšením Honza. Herečku Ester Geislerovou s ním pojí nejen hluboké přátelství, ale i společný projekt Terapie sdílením, s nímž pravidelně vystupují a umožňují lidem otevřeně se bavit o vztazích a jejich nástrahách vtipnou a přístupnou formou. Honza Vojtko je známý párový terapeut, ale tady svou roli odborníka na vztahy odkládá – je tu kvůli Ester a ona kvůli němu. „Mně se stalo úplně to samý,“ zvolá jindy Ester překvapeně a jeden přes druhého líčí historku, kde figuruje výtah, pes a vodítko (a má naštěstí dobrý konec). V jednu chvíli se emotivně obejmou. Jejich vztah je založený na důvěře, se kterou si mohou říct cokoliv. Neznamená to ale, že to také vždy udělají. „Je určitě mnoho věcí, které jsme spolu nesdíleli,“ poznamenává Honza. „Důležité je, že můžeme.“

Foto: Maltesers

Otázky, které jsme našim dvojicím kladli, pocházely ze sady komunikačních karet kampaně Maltesers a také jejich online verze Karty, které otevřou srdce. Svého partnera nebo kamaráda před kameru zřejmě neposadíte, ale přesto byste s ním možná chtěli vést dialog, který jde víc do hloubky. Hravá forma, otevřenost a zvídavost vám k tomu mohou pomoci. Zkuste to! I třeba jen sami pro sebe. Možná budete překvapení, co se dozvíte. 

Láska. Irena Obermannová a Berenika Kohoutová

„Máma.“ To je slovo, které při natáčení zazní často. Scenáristka Irena Obermannová je mámou herečky a zpěvačky Bereniky Kohoutové, ale často zmiňuje i svoji maminku. „Říkávám, že jsem svoje dcery měla s ní, a neměla bych,“ říká. „Ke své dceři jsem odjakživa cítila lásku, ale teď se nově přidává i obdiv,“ přiznává Irena, přičemž Berenika se vrtí a směje: „Až teď?“ Silné ženské generační pouto je vidět v mnoha odpovědích. To, že se Berenika před dvěma lety také stala matkou, přidává další rovinu sdílení. A obav. „Berenika jela s rodinou k moři, já se o ni strašně bála, šla jsem si z toho stresu zaplavat a v bazénu mi tekly slzy a koukali tam na mě jako na magora,“ vypráví Irena se smíchem.


Podpora. Klára Svobodová a Šimon Svoboda

Klára alias „paní Spocková“, jak vystupuje na svém blogu Spocklidem, je cover star červnové Heroine. V rozhovoru otevřeně mluvila o ztrátě dítěte, o výchově dcery, která je neslyšící, a dalších tvrdých chvílích, kterými si prošla. Na focení ji tehdy doprovázel manžel Šimon. „Takhle by mělo vypadat každé manželství,“ psala mi potom kolegyně do esemesky. Klára se netají tím, že bez Šimonovy podpory by mnohé věci nezvládla. „To je samozřejmost,“ krčí rameny on. I po mnoha letech vztahu, do kterého oba vstoupili velmi mladí a – jak říká Šimon – na manželství rozhodně nepomýšlející, se na sebe dívají s nepokrytou láskou. „Kdybych se mohla vrátit v čase, chtěla bych si znovu prožít naši svatbu, ten poslední moment nevinnosti, než se nám začaly dít všechny ty těžké rodičovské věci.“ „A taky bych tehdy nemusel ztratit ten prstýnek,“ usmívá se Šimon.


Aktuální číslo

  • O tom, jak rodí ženy, rozhodují muži
  • BDSM coming out
  • Malý, tlustý, plešatý? Body shaming se týká i mužů. Promluvili Čestmír Strakatý, Šimon Holý, René Levínský a Jordan Haj
  • Budoucnost je rostlinná
Popup se zavře za 8s