E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Seriál Dělníci chtíče. Zpověď muže, který zneužil svou čtyřletou sestru

01. duben 2021
24 837

Zatímco odborníci na něj roky upozorňují, veřejnost mlčí. Sexuální zneužívání dětí je tabu. Jedině jeho prolomení ale může pomoc těm, které se staly jeho obětí a přišly o to nejcennější, co měly – bezstarostné vyrůstání. A mnohdy i domov. Většina případů se totiž odehrává v prostředí, které by mělo být synonymem lásky a bezpečí.

Foto: Vladimírova tvář i identita zůstává v dokumentu skrytá. MallTV

Představa, že se deliktů dopouštějí neznámí muži, kteří lákají malé holčičky na bonbony, je scestná. Strůjci celoživotního traumatu jsou nezřídka rodinní příslušníci. Otcové, partneři, ale také sourozenci. Své sestry zneužil i Vladimír. Té mladší byly čtyři. 

Vladimír je už čtvrtým rokem klientem Psychiatrické nemocnice Bohnice. Když mu bylo šestnáct let, zneužil tři děti. Jeho příběh je v mnohém nejběžnějším příkladem sexuálního zneužívání. V mnohém se ale taky průměru vymyká. Na jeho vyprávění je přitom nejtíživější to, s jakou samozřejmostí popisuje, co udělal. Přestože zneužil i tříleté dítě, tomu, že by byl pedofil, se brání. Svůj čin přičítá zvědavosti a víc než výčitky ho po jeho spáchaní trápilo, že bude prozrazen. Stalo se.

Jak k tomu došlo, co po odhalení následovalo a jak probíhá léčba poruch sexuality se ptá Jakub Klingohr v novém díle dokumentární série Dělníci chtíče.

Dokumentární série Dělníci chtíče Jakuba Klingohra se vydává za pachateli těch nejvíce odsouzeníhodných činů – sexuálního zneužití dítěte. Jak probíhá jejich léčba? A dají se vůbec úspěšně vyléčit? Cítí nějakou vinu? A proč jsou tresty za zneužívání dětí tak nízké? Napříč celým pořadem Dělníci chtíče se bude hovořit jak se samotnými pachateli, kteří právě procházejí léčbou, tak s lékaři, policisty, právníky, ale i oběťmi. Cílem dokumentu je zvýšit povědomí o problému sexuálního zneužívání dětí, který není tak ojedinělý, jak se zdá, poukázat na délku soudních procesů a nízké tresty, jež pachatelům hrozí, nebo upozornit na neexistující prevenci i chybějící diferencovaná oddělení.

Aktuální číslo

  • Kulturní války režisérky Barbary Herz
  • Může být matka dobrý „vědec“?
  • Jak vychovat odolné děti
  • Rodičovská půl na půl 
Popup se zavře za 8s