E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Zápletka vašeho filmu se točí kolem tří dospívajících dívek, které se potýkají s rodinnými vztahy, láskou i zklamáním. Zatímco Rönkkö řeší první sexuální zážitky, Emma bojuje s tlakem na sportovní výkon a Mimmi se snaží překonat své vnitřní démony. Co vás na námětu zaujalo? 

Když jsem na projektu začala pracovat, příběhy, o nichž mluvíte, ještě nebyly jasně definované. Scénář ještě neexistoval: scenáristky Ilona Ahti a Daniela Hakulinen ale měly jasnou představu o postavách a tématech, jimž se chtěly ve snímku věnovat. Zápletka se během let postupně měnila, přestože jádro postav zůstalo stejné. Trvalo dlouho, než jsme přišly na to, jakou cestou se bude každá z dívek ubírat. Nebyl to jednoduchý úkol: na začátku jsme věděly jen to, že nás zajímá, jaké je být mladou ženou. To pro mě bylo velmi přitažlivé. Byla jsem nadšená, že se do tohohle tématu můžu vrhnout. 

Coby režisérku mě zajímají hlavně ženské příběhy. Líbilo se mi, že Holčičí film slibuje spíše studii postav než dějové zvraty, takže mám čas se soustředit hlavně na vnitřní život dívek. Je to film o objevování sebe sama – přesně takový, jaký bych bývala chtěla v mládí sama vidět.

Svoji roli hraje ve filmu také sexuální orientace, jejíž objevování se ale děje velmi přirozeně. Žádná z postav si kvůli ní neprochází vnitřním konfliktem ani problémy s okolím, jak je to ve filmech s queer tematikou časté. Snažila jste se vyhnout klasickému filmovému coming outu? 

Popup se zavře za 8s
Prémiový článek

Podpořte naši redakci a získejte přístup ke všem prémiovým článkům a řadu dalších výhod!

Podpořte naši redakci a získejte přístup ke všem prémiovým článkům a řadu dalších výhod!