E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

„Už jsem nečekala, že mě něco překvapí.“ Testujeme s lupenkáři přípravky značky Ducray

17. listopad 2021

Lupénka, nebo taky psoriáza, je chronické, neinfekční a zánětlivé kožní onemocnění. Psoriatici by proto své kůži měli věnovat zvýšenou péči, je například potřeba ji alespoň jednou denně promazávat. Lupenkáři se ale často potýkají s tím, že jsou krémy málo účinné a špiní jejich oblečení. Francouzská dermokosmetická značka Ducray přináší řadu přípravků Kertyol P.S.O. určenou pro lupenkáře a nechala je otestovat „na vlastní kůži“.

Foto: Testující Lucie Vaisová na fotografii Ondřeje Košíka.

Dermokosmetická péče od francouzské značky Ducray je šitá na míru specifickým potřebám psoriatické kůže. Jedná se o doplňkovou péči (šampon, balzám a koncentrovanou péči), kterou lze používat samostatně či v kombinaci s medikamentózní léčbou během fáze vzplanutí. Díky jedinečné kombinaci aktivních látek cílí na všechny projevy psoriázy, ať už se jedná o silné plaky lupů, svědění či začervenání.

Testujícími byli mladá kadeřnice Adéla a manželský pár Lucie s Vlastimilem. O svém životě s lupénkou už pro Heroine hovořili. Shodují se na tom, že v raném věku, kdy nemoc často poprvé propukne, se člověk potýká nejen s novou neznámou nemocí a jejími projevy, ale i obavami z toho, jak to přijme okolí. „V šestnácti se mi začaly objevovat flíčky na lokti, tak jsem se objednala na kožní,“ vypráví Adéla. „Tam mi doktorka řekla: Je to lupénka, tady máte mastičku, nashledanou. O nemoci mi neřekla vůbec nic, ani proč to mám, ani že to není nakažlivé. Musela jsem si na všechno složitě přijít sama a bojovala jsem se studem. Když se mi ložiska načas objevila v obličeji, odmítala jsem kvůli tomu chodit do školy.“

Po dobu jednoho měsíce testovali řadu produktů značky Ducray určenou pro psoriatickou kůži. Testovanými produkty byl Kertyol P.S.O. ŠamponKertyol P.S.O. Balzám a Kertyol P.S.O. Koncentrovaná péče pro lokální použití.


Adéla

Foto: Testování

„Nečekala jsem – po tom všem, co člověk na lupénku vyzkouší – takový pozitivní výsledek jako teď. Jsem opravdu mile překvapená. Velkým plusem je brožurka s informacemi o produktech a lupénce. Musím říct, že mi pověděla více než kožní doktorka na první kontrole. Všechny produkty krásně voní a ani jedna z tělových emulzí nedělá mastné fleky na oblečení, jako tomu bylo u předchozích produktů jiných značek. Šampon na vlasy je příjemný a po jeho umytí pokožka vůbec nesvědí a šupinky se neloupou a nepadají. Mé vlasy jsou voňavé a krásné. Tělový balzám používám jak na ložiska, tak i na svou pleť. Absolutně vyhovuje! Koncentrovaná péče je třešničkou na dortu.“


Lucie 

Foto: Testování

„Využíváme celou škálu možností, jak o kůži dál pečovat, chodíme do infra sauny, na koupele, do lázní. Ale promazávat kůži je jednoduše to nejdůležitější. 

Balzám Kertyol P.S.O. mi opravdu pomohl v péči o ložiska. Promazávané místo je hezky vláčné a balzám snižuje i tvorbu nových šupin. Pozitivní zkušenosti mám i se šamponem Kertyol P.S.O. Tvorba šupin se snížila, hlava nesvědí a vlasy příjemně voní. Péči od Ducray používám skutečně každý den a přinesla mi zklidnění všech typických projevů. Je to vzpruha nejen pro tělo, ale i pro psychiku. 

 


Vlastimil

Foto: Testování

Nedávno jsem prodělal komplexní léčbu v lázních a další léčení u mojí lékařky. Balzám Kertyol jsem tedy používal doplňkově. Díky vůni a skvělé vstřebatelnosti se stal mým každodenním pomocníkem proti suché kůži, která mě trápí jak po těle, tak na obličeji. Zároveň mi pomohl se zbavit malých prasklinek mezi prsty na rukou. Příjemným poznatkem pro mě bylo také testování šamponu Kertyol P.S.O., který mě oslovil pro svou příjemnou vůni. Nesvědí mě po něm hlava a zbavuje pokožku hlavy šupin. Momentálně mám balzám na několika místech našeho bytu a při každé příležitosti se rád máznu. Produkty značky DUCRAY jsem si oblíbil a budu je používat dál.

Jako léky první volby pro lupenkáře jsou nejčastěji předepisovány krémy a masti. Důležité je rovněž používat přípravky péče a hygieny určené psoriatikům. Řada Kertyol P.S.O. od značky Ducray je šitá na míru specifickým potřebám psoriatické kůže. Jedná se o doplňkovou péči (šampon, balzám a koncentrovanou péči), kterou lze používat samostatně či v kombinaci s medikamentózní léčbou během fáze vzplanutí. Díky jedinečné kombinaci aktivních látek cílí na všechny projevy psoriázy, ať už se jedná o silné plaky lupů, svědění či začervenání.

Kertyol P.S.O. Šampon

Díky kyselině salicylové a ichtyolu napomáhá odstraňovat lupy v placích, aktivní látka celastrol účinně zklidňuje svědění a vederine pak posiluje kožní bariéru.

Kertyol P.S.O. Balzám

O psoriatickou pokožku je potřeba pečovat kontinuálně, a to i v období klidu (remise) bez viditelných projevů. Tento balzám, který se aplikuje 1× denně, napomáhá zabraňovat recidivám, zlepšuje vzhled pokožky a díky Polidokanolu zklidňuje svědění. Díky své příjemné, nemastné textuře se rychle absorbuje a vy se tak můžete obléknout ihned po aplikaci. Jeho příjemná vůně navíc udělá z péče o Vaši pokožku příjemný rituál.

Aktuální číslo

  • Kulturní války režisérky Barbary Herz
  • Může být matka dobrý „vědec“?
  • Jak vychovat odolné děti
  • Rodičovská půl na půl 
Popup se zavře za 8s