E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Ohleduplně a s citem: Testovali jsme deodoranty Ben & Anna

21. červen 2021

Ben & Anna představuje to nejlepší ze své nabídky. Produkty, které jsou jemné k vašemu tělu a šetrné k přírodě. Výrobky nejsou testované na zvířatech, mají recyklovatelné obaly a certifikáty vegan, natrue, icada. V redakci jsme otestovali tuhé deodoranty.

Foto: Shutterstock

Krémová zubní pasta, černá nebo bílá 

Krémová bělicí zubní pasta je stoprocentně přírodní a veganská. Prodává se v recyklovatelném skleněném obalu. Zajímá vás, proč je černá? Aktivní černé uhlí na sebe váže nečistoty a odstraňuje zubní plak. Navíc silně detoxikuje. Křemík pomáhá odstranit skvrny na zubní sklovině. O celkové blaho vaší ústní dutiny se postarají také extrakty z máty, šalvěje, heřmánku či aloe vera.  

100 ml, 179 Kč

Foto: Ben & Anna

Přírodní šampon ve formě tablety s jedlou sodou, 

Tabletu nechte s trochou vody rozpustit v dlaních a vzniklou pěnu naneste do vlasů. Umyjte a důkladně spláchněte. Obsahuje olivový olej a olej ze semínek katránu etiopského; extrakty z heřmánku, oddenku kurkumy a rýže. 

24 ks, 239 Kč

Foto: Ben & Anna

Krém na ruce

Příjemný a jemně vonící krém na ruce, který zanechá vaši kůži hladkou, hydratovanou a hebkou. Obsahuje mandlový olej, bambucké a kakaové máslo a aloe vera. V souladu s přístupem této značky je produkt zabalený ve skle, krabička je papírová.  

30 ml, 99 Kč

Foto: Ben & Anna

Zubní pasta v tabletách

Už jste zkoušeli zubní pastu ve formě tablety? Vložíte do úst, rozkousáte a pak už pokračujete jako obvykle – zuby čistíte po dobu dvou minut, vypláchnete, nepolykáte. Produkt obsahuje mátu, droždí a pryskyřici z akácie senegalské. Není testovaný na zvířatech, neobsahuje plasty, parabeny, ftaláty, mikroplasty a triclosan. Prodává se v biologicky rozložitelném papírovém balení. 

100 ks, 149 Kč 

Foto: Ben & Anna

Tuhý deodorant

Tuhé deodoranty na bázi jedlé sody a bambuckého másla jsou přírodní, 100% veganské a zcela bez plastů. Jsou totiž zabalené v recyklovatelné papírové tubě. Snižují zápach potu, protože jedlá soda absorbuje pachy a rozkládá bakterie. Esenciální oleje se postarají o jemnou vůni – na výběr je deset různých možností. Například perská limetka, růžový grapefruit nebo vanilla orchid s měsíčkem pro citlivou pleť.  

60 g, 199 Kč 

Foto: Ben & Anna

Sprchový gel v tabletách  

Tabletu nejprve napěníte v dlaních, umyjete celé tělo a pak ji můžete odložit na vaně a nechat na příště. Pěnu opláchněte, vyhněte se kontaktu s očima. Obsahuje hydrogenovaný olivový olej a extrakty z heřmánku a rýže, pryskyřici z akácie senegalské. Obal je vyrobený z biologicky rozložitelného papíru. 

24ks, 239 

Foto: Ben & Anna

Jak dopadly deodoranty Ben & Anna v redakčním testování? 

Testovali jsme: Tuhý deodorant v papírové tubě a krémový deodorant v kovovém kelímku.   

Deodoranty Ben & Anna na bázi jedlé sody a bambuckého másla jsou přírodní, 100% veganské, netestované na zvířatech a zcela bez plastů. Neobsahují hliníkové soli, parabeny, chemické stabilizátory, PEGy, ftaláty ani lepek. Snižují zápach potu, udržují podpaží suché a díky esenciálním olejům i voňavé. Vhodné pro ženy i pro muže. K dostání v různých variantách vůní. 

Foto: Ben & Anna

Jana: U deodorantu mě mile potěšilo papírové balení, protože plastů je všude nadbytek. Ze začátku mi nešlo vytlačit deodorant z tuby, byl hodně zatuhlý, je lepší ho trošku nahřát (takže teď na léto ideální).

Konzistence je příjemná, deodorant se snadno vstřebává bez lepkavého a mazlavého pocitu, pokožka je po něm krásně jemná. Vůně Vanilka a orchidej mě svou jemností, až skoro něžností úplně uchvátila. 

Michaela: Léta hledám alternativu antiperspirantů založených na hliníku. Tyto deodoranty na bázi jedlé sody splňují všechny mé zdravotní i ekologicé požadavky – jsou baleny v papíru nebo plechové dóze. Deodorant voní příjemně a svěže díky esenciálním olejům. Se zápachem potu si poradí jen na pár hodin, zvykla jsem si proto deo nosit s sebou. Ale to nakonec není žádný problém, výhody převažují. 

Foto: Ben & Anna

Lucka: Deodoranty Ben & Anna používám už přes rok a moc mě baví. Ten v kelímku je skvělý na cestování, lehký, krémovější a zjistila jsem, že aplikace prsty mi nedělá žádný problém. Oba mají příjemnou konzistenci, dobře se nanášejí, vstřebávají, nezanechávají skvrny na oblečení. A já mám skvělý pocit, že na své tělo neaplikuji nic škodlivého. Aktuálně mám v poličce Perskou limetku. 

Článek vznikl ve spolupráci s naším partnerem – značkou Ben & Anna

Popup se zavře za 8s