E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Jako by někdo vytáhl kabel ze zásuvky. Příběhy žen, které operace navždy připravila o rozkoš

Klíčem k ženskému intimnímu zdraví je orgán, který na první pohled vypadá drobně. Nesprávně provedené zákroky ho ale mohou poškodit zevnitř i zvenčí a jeho poraněním pacientky definitivně připravit o schopnost vyvrcholení. Jaké to je, když se vám to stane, ale lékaři vám nevěří, vyprávějí tři ženy ze Spojených států.

Foto: O klitoris se v lékařské komunitě pořád nikdo moc nezajímá. Zdroj: Shutterstock

Když Gillian před čtyřmi lety doktor doporučil biopsii, aby otestoval, zda ta malá bílá léze v blízkosti její vulvy není zhoubná, váhala. Je zdravotní sestra a ten postup se jí nezdál zrovna standardní, ale nakonec uznala lékařskou autoritu a souhlasila. 

„Nikdy jsem nepracovala v gynekologii. Moc jsem toho o tomhle oboru nevěděla,“ sdělila deníku The New York Times. Biopsie probíhala za pomoci epiduralu. Aby lékař zastavil krvácení, přimáčknul Gillian vulvu tak, že navzdory anestezii křičela. Asi o měsíc později žena zkusila mít sex se svým přítelem, když jí to došlo: už není schopná dosahovat orgasmu. Vzrušila se, ale ve chvíli, kdy měla vyvrcholit, se pocity najednou rozplynuly do prázdna. „Takhle to funguje dodnes,“ dodává.

Aktuální číslo

  • Kulturní války režisérky Barbary Herz
  • Může být matka dobrý „vědec“?
  • Jak vychovat odolné děti
  • Rodičovská půl na půl 
Popup se zavře za 8s
Prémiový článek

Podpořte naši redakci a získejte přístup ke všem prémiovým článkům a řadu dalších výhod!

Podpořte naši redakci a získejte přístup ke všem prémiovým článkům a řadu dalších výhod!