E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Módní inspirace pro horké dny. Letní maxišaty podle návrhářů a influencerů

08. červenec 2022
21 530

Čím větší teplo, tím kratší šaty? Kdepak, v maxišatech je v letním horku překvapivě fajn, a navíc skvěle vypadají. Nechte se inspirovat influencery a návrháři a vyberte si ty nejlepší na letošní léto.

Kanýrové

Dlouhé i krátké šaty se sukní sešitou z nabíraných pruhů jsou letos in. Široká sukně z prodyšného materiálu (nejlépe lehké bavlny nebo viskózy) povlává kolem nohou a vytváří chladivý vánek, i když se vzduch kolem ani nepohne.


Šifonové

Krásně vypadají maxišaty ze šifonu nebo jiné tenoučké látky. Potřebují samozřejmě podšívku nebo se pod ně nosí barevně sladěný top a krátká sukně.


Květované

Na letní šaty se hodí prakticky jakýkoli vzor, ale květiny jsou klasika, která nikdy nevyjde z módy. Je jedno, jestli budou realistické, stylizované, v tlumených, nebo výrazných barvách – vyberte si podle toho, v jakých se cítíte nejlépe.


Na růžových šatech s květinovým potiskem je zajímavý i jejich extra jednoduchý, volný střih. Dají se nosit tak jako na fotografii nebo je můžete v pase stáhnout páskem nebo stužkou.


Boho

Boho maxišaty mohou být také vzorované – nejspíš s kytičkovým, kašmírovým nebo přírodním vzorem v zastřených barvách –, ale i jednobarevné, nejlépe bílé nebo ve světlých odstínech. Oblíbeným boho prvkem jsou třásně a letos také drhané (macramé) prvky.


Minimalistické

Dáváte přednost naprostému minimalismu? Přírodně barvený len a šaty pytlovitého střihu jsou maximálně nenápadné. Přidejte pantofle a slaměnou tašku a můžete v nich „bydlet“ třeba celé léto.


Háčkované

Háčkované šaty jsou také nadčasové: buď jsou zrovna v módě, nebo mají nádech půvabného retra. A pokud umíte háčkovat, můžete si je vyrobit přesně podle sebe.


Někdy stačí jen háčkovaný prvek, třeba živůtek, doplněný minimalisticky jednoduchou sukní. Smetanová barva jde dobře dohromady se slaměnými doplňky a kůží v přírodním odstínu.


S odhalenými rameny

Odhalená ramena vypadají skvěle, jen se nezapomeňte namazat ochranným krémem – široký výstřih odhaluje citlivou kůži v dekoltu a na zátylku, kterou si určitě nechcete spálit. Jestli chcete takové šaty nosit bez podprsenky, ale úplně se na to necítíte, pořiďte si model s kanýrem přes prsa, který je trochu schová.


Colorblocking

Barevně, ale bez vzoru. Vzory se vám nelíbí, a přitom nechcete být od hlavy k patě v jedné barvě? Vyřešte to šaty rozdělenými na víc částí v různých odstínech. Jestli budou zářivě pestré nebo jemně pastelové, to už zase záleží jen na vašem vkusu.


Madeirové

Madeira – látka s typickou dírkovou výšivkou – je další osvědčený letní materiál. Výšivkou trochu profukuje, a šaty jsou tak extra prodyšné, navíc dobře vypadají. A jestli vám nevyhovuje bílá barva klasické madeiry, podívejte se po žluté, červené nebo třeba tmavě modré.

Aktuální číslo

  • O tom, jak rodí ženy, rozhodují muži
  • BDSM coming out
  • Malý, tlustý, plešatý? Body shaming se týká i mužů. Promluvili Čestmír Strakatý, Šimon Holý, René Levínský a Jordan Haj
  • Budoucnost je rostlinná
Popup se zavře za 8s