E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Růžová barva nezná gender a dá se nosit bez ohledu na věk. Jak nosit růžovou podle influencerů?

10. červen 2022

Že se růžová hodí jen pro malé holčičky a sladké blondýnky? Kdepak, tahle barva je všestranná: dá se nosit elegantně, výrazně i všedně. A mohou ji samozřejmě nosit i muži!

Růžová má mezi barvami v módě speciální postavení: někteří lidé ji tak milují, že se oblékají prakticky výhradně do růžové a obklopují se jí ze všech stran. Na Instagramu je mnoho účtů, které jsou zasvěcené jen a jen této barvě a její estetice.


Sladce růžovou lze nosit i tak, aby outfit prozařovala a zvýrazňovala, ale nepřeválcovala ho. Pastelově růžové džíny lze nakombinovat ležérně třeba s tlumenými modrými odstíny a obyčejnými teniskami. Je to nečekané – na téma „růžová a denim“ byste čekali spíš modré džíny a růžové tričko. Je to stylové, ale nepůsobí to přeslazeně.


Růžová má ale mnoho odstínů, včetně takových, ze kterých netrnou zuby. Třeba zářivou fuchsiovou, která je teď zrovna vrcholně trendy. V takové barvě vás nikdo nepřehlédne a hodí se na všechna roční období, nejen na veselé letní šaty.


Zářivou růžovou lze zkrotit buď tak, že ji zvolíte jen jako doplněk, nebo místo jednolité plochy vyberete vzor v kombinaci s neutrálnější barvou – třeba bílou.


Na druhé straně růžového spektra jsou tlumené starorůžové a velejemné světloučké odstíny. Instagramerka Emily se obléká výhradně do světlých barev (bílá, smetanová, pudrově modrá, šeříková…) a výhradně elegantně. Na jejím feedu najdete spoustu příkladů, že růžová se dá nosit s elegancí, beze stopy podbízivosti.


Ještě jednou růžový denim, tentokrát v teplejším odstínu. Kombinace je podobná jako v předchozím případě – s neutrální krémovou –, ale styl úplně jiný: městský casual využitelný na spoustu všednodenních příležitostí.


A co muži? Ti mohou samozřejmě také nosit růžovou, jen je potřeba vyhnat z hlavy představu žvýkačkově růžového polotrika se zvednutým límečkem. Ani metalickou růžovou minisukni po vás nikdo nechce… Pokud po ní samozřejmě sami netoužíte!


Kdo nechce v růžové chodit běžně, může zkusit růžové sportovní oblečení. Neonový odstín je i praktický: při běhání nebo na kole budete viditelní i za šera a zdálky.


Na pánský oblek je asi nejlepší zaprášená světlá růžová, což je téměř neutrální barva. Podle klasických módních pravidel se světlé barvy nosí na jaře a v létě, takže zrovna teď je ideální doba na vyzkoušení.


Instagramer James Farnell je Skot a jeho styl oblékání je velmi klasicky britský. V šatníku má zjevně několik oblíbených růžových kousků a umí je šikovně nakombinovat.


Dá se růžová nosit i v moderním městském casual stylu? Rozhodně, a na Cedricově Instagramu, který má podobu katalogu se stovkami inspirativních fotek, je růžových i jinak barevných kusů tolik, že si musí vybrat každý.

Popup se zavře za 8s