E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Styl až do nebe. Ada z Módního pekla vybírá inspiraci pro vysoké ženy

29. duben 2022
15 125

Věčně krátké rukávy, maxišaty do půlky lýtek, nepadnoucí kalhoty… Být vysoká znamená nejen problémy s vtipálky, pro které je dotaz na „počasí tam nahoře“ vrcholem humoru, ale také s oblékáním. Podívejte se, jak to řeší vysoké influencerky.

Vysokým lidem není zapovězeno nosit podpatky a výrazné oblečení, aby na sebe náhodou příliš neupozorňovali. Ashley Battle (188 cm) nosí city chic styl kombinovaný s dalšími trendy a podpatků ani platforem se nebojí. Na Instagramu má odkaz na svůj profil na platformě LTK, kde jsou všechny odkazy na jednotlivé kousky z jejích outfitů.


Také Rachael Leigh (190 cm) u svých příspěvků popisuje, kde nakupuje oblečení a které kousky patří mezi její oblíbené. Donedávna fotila na Instagram pouze samotné oblečení, ale teď už fotí všechno přímo na sobě – a přestože se zpočátku styděla, jde jí to čím dál tím lépe.


Obchod Long Tall Sally vznikl už v 70. letech a dodnes patří mezi nejznámější značky oblečení pro vysoké ženy. Na e-shopu má velký výběr a nízké ceny, a nabízí úplně všechno: včetně pyžam, plavek nebo šatů pro vysoké těhotné ženy.


Líbí se vám hodně barevné oblečení? Tara-Jade sdílí inspiraci v zářivých odstínech. Když na jejím profilu sjedete hodně dolů, najdete i neutrální outfity, ale ty barevné jsou rozhodně zábavnější.


‘Funke (se vými 182 cm) má ráda výraznou, dramatickou módu: syté barvy, rozevláté volány, přiléhavé střihy, jehlové podpatky. Občas to trochu překombinuje, ale její instagram je tak pestrý, že je to úplně jedno. Jestli vás tenhle styl baví, najdete inspirace víc než dost.


Vysoká a navíc plnoštíhlá? I takové ženy existují a baví je móda – třeba německá blogerka Verena Prechtl. Na Instagramu nevystupuje vyloženě jako módní influencerka: kromě stylizovaných outfitů se ukazuje také v plavkách, ve sportovním při cvičení nebo v pomuchlaných šatech na dovolené. Prostě takový normální život se špetkou body positivity a větší špetkou módy.


Marlous, která měří 184 cm a na Instagramu si říká Long Tall Lous (mimochodem, všechny ty „long tall“ názvy jsou narážky na rock’n’rollovou písničku „Long Tall Sally“, kterou proslavil nejprve Little Richard a po něm znovu Beatles), má umírněně barevný styl: kombinuje neutrální kusy s barevnými, obvykle v některém ze svých oblíbených odstínů, které má zjevně vyzkoušené a cítí se v nich dobře. Každý týden přidává videopříspěvek, ve kterém ukazuje outfity z každého dne – ty vyladěné i ty úplně obyčejné.


Delaney (193 cm) na svém instagramu sdílí nejen inspiraci pro vysoké ženy, ale i praktické tipy a odkazy. Také „loví“ slevy, na které pak ve svých příspěvcích upozorňuje.


Bývalá sportovkyně Liz měří 193 cm, má štíhlou postavu s úzkými boky a širokými rameny, jakou má spousta žen – vysokých i průměrně rostlých. Možná máte také takovou a zdá se vám, že vám nic nesedí, zvlášť v dnešní době, kdy je ideál krásy zrovna opačný. Nechte se inspirovat Liz, která na svůj instagram dává nejrůznější outfity a ukazuje, že na postavě opravdu až tak moc nezáleží.

Aktuální číslo

  • Kulturní války režisérky Barbary Herz
  • Může být matka dobrý „vědec“?
  • Jak vychovat odolné děti
  • Rodičovská půl na půl 
Popup se zavře za 8s