E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Příliš vysoká a na vozíku. Módní influencerky s hendikepem se nebojí barev a netradičního stylu

13. listopad 2022
20 421

Na Instagramu najdete módní influencerky všeho druhu, včetně uživatelek invalidního vozíku. Jak se oblékají, co v módě řeší a jak se u nich mohou inspirovat i jejich intaktní sledující, se podívejte v galerii, kterou připravila Ada Bartlová.

Foto: Shutterstock

Vozík a individuální módní styl se nevylučují, stejně jako inspirace. Když mám ráda módu nebo šminky, je mi jedno, jaká influencerka mi je na Instagramu předvede. Zároveň jsou handicapované influencerky dobrým zdrojem nápadů a informací pro ostatní vozíčkářky: některé přidávají i praktické tipy na nákupy, na bezbariérové podniky nebo pomůcky pro usnadnění života. Oblékání a nakupování na vozíku s sebou logicky přináší specifické problémy.

Bunda se jí motala do kol

„Oblečení nakupuju převážně přes e-shopy,“ říká studentka psychologie a příležitostná DJka Hanka, která má fyzické postižení a používá invalidní vozík. „Kvůli své diagnóze se poměrně rychle unavím, takže chození po obchodech je pro mě dost vyčerpávající. Důležité je, abych si mohla oblečení v klidu vyzkoušet a vrátit. Něco si pak stejně musím nechat upravit, naposledy podzimní bundu, protože se mi zamotávala do kol.“ 

Aktuální číslo

  • Kulturní války režisérky Barbary Herz
  • Může být matka dobrý „vědec“?
  • Jak vychovat odolné děti
  • Rodičovská půl na půl 
Popup se zavře za 8s
Prémiový článek

Podpořte naši redakci a získejte přístup ke všem prémiovým článkům a řadu dalších výhod!

Podpořte naši redakci a získejte přístup ke všem prémiovým článkům a řadu dalších výhod!