E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Jako by někdo vytáhl kabel ze zásuvky. Příběhy žen, které operace navždy připravila o rozkoš

Klíčem k ženskému intimnímu zdraví je orgán, který na první pohled vypadá drobně. Nesprávně provedené zákroky ho ale mohou poškodit zevnitř i zvenčí a jeho poraněním pacientky definitivně připravit o schopnost vyvrcholení. Jaké to je, když se vám to stane, ale lékaři vám nevěří, vyprávějí tři ženy ze Spojených států.

Foto: O klitoris se v lékařské komunitě pořád nikdo moc nezajímá. Zdroj: Shutterstock

Když Gillian před čtyřmi lety doktor doporučil biopsii, aby otestoval, zda ta malá bílá léze v blízkosti její vulvy není zhoubná, váhala. Je zdravotní sestra a ten postup se jí nezdál zrovna standardní, ale nakonec uznala lékařskou autoritu a souhlasila. 

„Nikdy jsem nepracovala v gynekologii. Moc jsem toho o tomhle oboru nevěděla,“ sdělila deníku The New York Times. Biopsie probíhala za pomoci epiduralu. Aby lékař zastavil krvácení, přimáčknul Gillian vulvu tak, že navzdory anestezii křičela. Asi o měsíc později žena zkusila mít sex se svým přítelem, když jí to došlo: už není schopná dosahovat orgasmu. Vzrušila se, ale ve chvíli, kdy měla vyvrcholit, se pocity najednou rozplynuly do prázdna. „Takhle to funguje dodnes,“ dodává.

Popup se zavře za 8s
Prémiový článek

Podpořte naši redakci a získejte přístup ke všem prémiovým článkům a řadu dalších výhod!

Podpořte naši redakci a získejte přístup ke všem prémiovým článkům a řadu dalších výhod!