E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Zelený program Yves Rocher: Podpořit sázení stromů ještě nikdy nebylo jednodušší

Přes 100 milionů stromů vysadila po celém světě Nadace Yves Rocher díky iniciativě Plant for Life. Jestli vás také znepokojují ničivá sucha a hrozba proměny zelené krajiny v nehostinnou polopoušť, připojte se i vy. Díky programu Yves Rocher to jde jednoduše. I bez vlastního rýče.

Foto: Archiv Yves Rocher

Možná jste si v minulých letech všimli, že kokořínské hvozdy místy řídnou a že ten kraj plný tajuplných roklin a podivuhodných skalních útvarů není tak romantický a zarostlý, jak býval. Sucho, kůrovec a ničivé vichřice udělaly své a stromů začalo povážlivě ubývat. A možná jste si také všimli, že v poslední době se na Kokořínsku, v kraji, který inspiroval nejen Karla Hynka Máchu, začaly nové stromy zase objevovat. Je to i zásluhou programu Plant For Life, iniciativy Nadace Yves Rocher, která si roku 2007 dala za cíl vrátit do krajiny po celém světě milion stromů. V Ralsku a v Chráněné krajinné oblasti Kokořínsko už jich od roku 2014 vysázeli 217 000.

Poprvé se české zastoupení značky k iniciativě Sázejme pro planetu připojilo v roce 2014. Tehdy se podařilo vysadit 100 000 stromů v kokořínských lesích. Vloni pak bylo ve spolupráci s Nadací Yves Rocher a českou neziskovou organizací Čmelák – Společnost přátel přírody vysazeno 117 000 stromů do lesů Ralské pahorkatiny.

„Projekt má nejen ekologickou a environmentální, ale i sociální rovinu. Přispíváme k utváření komunit, podporujeme aktivity místních obyvatel a lokálních zaměstnavatelů,“ říká předseda Nadace Jacques Rocher. „Snažíme se tak naplňovat ideu, která je od počátku naším mottem: zanechávat pozitivní otisk na nejrůznějších místech naší planety.“

Foto: Archiv Yves Rocher

U plánů na vysázení jednoho milionu stromů ale nezůstalo. Nadaci Yves Rocher se podařilo vysadit už 100 milionů stromů po celém světě! A přispívají k tomu také zákazníci této kosmetické značky, která se přírodou inspiruje i při vytváření svých produktů.

Zapojit se může každý. Stačí si založit věrnostní kartu a začít využívat výhody Klubu Yves Rocher. Kromě slev, dárků a bodů ke každému nákupu získáte navíc i dobrý pocit z jednoho nově vysazeného stromu. Kromě věrnostní karty je jeden strom vysazen i za každý zakoupený koncentrovaný sprchový gel nebo šampon, takže s každým koncentrovaným produktem, který třeba věnujete někomu jako dárek, zároveň darujete i zasazený strom. Podpořit dlouhodobou iniciativu vracení stromů do krajiny tak může opravdu kdokoliv a kdykoliv. I když zrovna nemá po ruce rýč a sazenice.

Foto: Archiv Yves Rocher

Nadaci Yves Rocher založil v roce 1991 Yves Rocher a jeho syn Jacques. Jejich cílem bylo zanechat pozitivní stopu a podporovat projekty, které přispívají k ochraně biodiverzity. O tom, že to s odpovědností k přírodě myslí opravdu vážně, svědčí i to, že Nadace Yves Rocher od roku 2001 funguje pod záštitou Francouzského institutu (Institut de France je veřejná instituce sdružující pět francouzských akademií věd) a značka Yves Rocher je od samotného vzniku jejím hlavním sponzorem. Značka rostlinné kosmetiky chápe, že není možné si z přírody jen brát, ale že je potřeba přírodě péči také vracet. Podporovat sázení stromů je skvělý způsob, jak zanechat pozitivní stopu.

Aktuální číslo

  • Kulturní války režisérky Barbary Herz
  • Může být matka dobrý „vědec“?
  • Jak vychovat odolné děti
  • Rodičovská půl na půl 
Popup se zavře za 8s