E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Vystupte z davu: Šperky se vzácnými kameny podtrhnou vaši osobnost

31. srpen 2020

Módní styl se vyvíjí překotným tempem, osobité šperky jsou však konstantou, která se stane vaším poznávacím znamením navždy. Pokud takový kousek teprve hledáte, vsaďte na šperky vykládané netradičními drahokamy. Jsou luxusní, jedinečné a každý look doladí k dokonalosti.

Foto: Eppi.cz

Granáty, ametysty nebo rubíny jsou klasika, se kterou nešlápnete vedle. Chcete-li však něco skutečně jedinečného, zaměřte se na vzácné a méně známé drahokamy. 

Originální padparadscha safír

Padparadscha oproti klasickému modrému safíru hraje všemi odstíny barvy zapadajícího slunce, od romanticky růžové až po energickou oranžovou. Kolébkou vzácného safíru je Srí Lanka, některé kameny však pocházejí z Tanzanie nebo Vietnamu. Umí být nenápadný i okázalý. Obzvlášť krásnou kombinací je zlatý prsten se safírem nebo náušnice s diamanty, které ohnivému drahokamu dodají něžnou jiskru. Jeho kouzlu propadli i přední klenotníci z dílny Chanel, kteří drahokam použili ve své luxusní kolekci šperků Café Society.

Proměnlivý alexandrit

Alexandrit, to je jeden z nejvzácnějších a nejdražších drahokamů vůbec. V přírodě se vyskytuje zřídka a stejně tak často se s ním setkáte i na špercích. Pokud je stereotyp váš největší nepřítel, pak je pro vás alexandrit ten pravý. Šperky s alexandritem jsou totiž proslulé svou proměnlivostí a každý den vás překvapí trošku jiným odstínem. Za denního světla může být zelený až višňově červený.

Jejich vzácnost je také skvělou symbolikou pro vyjádření lásky. Alexandrity osazené v zásnubních prstenech nádherně ladí k zlatým snubním prstenům speciálně upraveným do zásnubního setu.

Alexandrit

Dvoubarevný ametrín

Ametrín je vskutku výjimečný, na světě totiž nenajdete žádný jiný kámen, který by se mu jen zdánlivě podobal. Začíná růst jako citrín nebo ametyst, časem se však promění v nádherný kámen v odstínech purpurové a žluté. Pokud přemýšlíte, jakým drahokamem si ozdobit náušnice na míru, popřemýšlejte právě o ametrínu, jehož hravost vás rozhodně nikdy nepřestane bavit.

Ametrín

Božský tsavorit

Proslulý klenotník Fabergé zdobil tsavoritem slavná carská vejce. Staří Řekové zase skrze něj promlouvali se svými bohy. Je to příbuzný granátu, avšak pyšní se světle až sytě zelenou barvou a patří mezi nejvzácnější druhy drahokamů vůbec. Nejen, že takový kámen podtrhne váš ženský půvab, ale svým majitelům dodává energii a vitalitu. 

Popup se zavře za 8s