E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Nejpraktičtější vůz pod sluncem

11. květen 2020
17 205

Když vozíte spoustu věcí, potřebujete vůz k práci, ale zároveň do něj občas chcete naložit celou rodinu, a elegantně se proplést městskými uličkami, je tu nová Toyota Proace City.

Foto: Toyota Proace Zdroj: Toyota

Je menší než klasický Proace o velikosti dodávky, přesto Proace City díky svým rozměrům a uspořádání přináší spoustu prostoru. Je navíc k dispozici ve dvou verzích. Ta standardní je kratší, má délku 4,4 metru. Verze Long je dlouhá 4,7 metru a vejde se do ní náklad o objemu až 4,4 m³. Kromě toho se také může pochlubit nejdelším prostorem pro náklad v dané třídě, který činí 3,3 metru v klasické a 3,9 metru v prodloužené verzi. Snadno do něj naložíte dokonce i dvě europalety.

Každá z těchto verzí navíc nabízí řadu různých provedení. U obou je možné objednat si dvojici či trojici předních sedadel. V případě dlouhé verze je také k dispozici užitková varianta „crew cab“ pro posádku a náklad. Osobní verze pak nabízí pět nebo sedm sedadel, a to v kombinaci s kratší i delší karoserií. Dle vybrané varianty vozu může mít model křídlové zadní dveře prosklené nebo plné, anebo výklopnou záď s panty nahoře.

Volitelný je samozřejmě i pohon – nabídka benzinových a naftových motorů nabízí výkon od 75 do 130 koní a možnost volit mezi pětistupňovou a šestistupňovou manuální převodovkou nebo osmistupňovým automatickým ústrojím.

Promyšlené detaily

Zásadní jsou i promyšlené detaily – po celém interiéru je řada chytře umístěných úložných prostor od držáku mincí, přes výškově nastavitelný kryt v zavazadelníku po prostor začleněný do střechy. Ta může být dle varianty vozu také prosklená. Mezi komfortní prvky patří například bezdrátová nabíječka. Samozřejmostí je také řada bezpečnostních prvků a moderních asistentů Toyota Safety Sense, kam patří například předkolizní bezpečnostní systém, systém rozpoznávání dopravních značek, výstraha při únavě řidiče nebo systém pro udržování vozidla v jízdním pruhu. Vůz nabízí také konektivitu přes Apple CarPlay a Android Auto.

Přestože Proace City vypadá na první pohled spíš jako o něco větší praktické auto do města, ohromí svým zatížením – můžete do něj totiž naložit klidně i celou tunu, a navíc utáhne přívěsy o hmotnosti až 1,5 tuny. Kromě nákladu do něj ale naložíte i celou rodinu. Jako jeden z mála vozů na trhu totiž nabízí možnost na zadní sedadla připevnit tři dětské sedačky vedle sebe přes systém Isofix.

Že se na něj můžete opravdu spolehnout, dokládá unikátní záruka na 5 let nebo 250 000 km. Více se dozvíte na www.toyota.cz.

 

Popup se zavře za 8s