E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

3 důvody proč může být pes v koronakrizi naší silnou oporou

26. říjen 2020

Když se zeptáte některých lidí ve svém okolí, proč nemají ještě psa, často odpoví, že je pes zbytečná starost a že by neměli na psa vůbec čas. Avšak poslední dobou můžeme zaznamenat, že o pořízení psa do domácnosti roste zájem.

Foto: Zdroj: Hafco

Nejsnazším vysvětlením je, že v koronakrizi lidé znovu přehodnocují priority a mohou se cítit také více osamělí. Jen tak lze vysvětlit proč lidé, kteří o pejskovi doposud vůbec neuvažovali, mění najednou názor. Možná je to tak, že si lidé doposud tolik neuvědomovali, kolik jim toho pes v domácnosti do života může přinést. Koronavir ale zasáhl. Zde je alespoň základní výčet výhod života se psem.

Pohyb se psem

Spousta z nás má kvůli sedavé práci přebytečná kila. Víte ale kolik energie spálíte, když se vydáte se psem třikrát denně na dvacetiminutovou procházku? Je to zhruba 384 kalorií denně, kvůli kterým se jistě vyplatí vyrazit ven. Tak proč vlastně sedět doma?

Vodítka pro psy Hafco, ideální na procházku se psem do přírody

Psí společnost

Spousta z nás se může cítit osaměle, a to nemusíme být v seniorním věku. Koronavirus a home office zrovna nepotěší, když jsme single. V takovou chvílí může být teplý kožíšek pejska energetickou psychickou vzpruhou. Pes vám vaši energii vždy vrátí, a to mnohonásobně!

Lanové vodítko pro psa Hafco, zanechejte dokonalý dojem

Lepší imunita

Vědci z University of Arizona mají úžasnou teorii! „Pes provází člověka již po tisíce let a my si myslíme, že soužití psa a člověka zlepšuje lidskou imunitu,“ tvrdí Kim Kelly z výzkumného týmu. Čeští veterináři k tomu dodávají: Přítomnost zvířete jednoznačně člověku pomáhá. Ovlivnění imunity se zjišťuje složitě, ale imunita člověka je závislá i na jeho psychice a na tu mají psi a kočky jednoznačně u normálního člověka pozitivní vliv. 

Popup se zavře za 8s