E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Vyzkoušely jsme menstruační kalhotky Meracus a Love Luna

21. červen 2021

První české menstruační kalhotky se začaly vyrábět v roce 2016 pod značkou Meracus v malé dílně v Jablonci nad Nisou. Podrobily jsme je redakčnímu testu spolu s těmi od australské značky Love Luna.

Foto: Maluna

Kalhotky Meracus jsou testované na protékání i během silné menstruace. K dostání v mnoha velikostech a několika střizích a barvách. Značka Love Luna nabízí i kalhotky pro první menstruaci od velikosti 140 (8–10 let). Menstruační kalhotky od české značky Meracus a od australské firmy Love Luna prodává Maluna.cz. Cena kalhotek Meracus od 459 Kč, Love Luna od 349 Kč. 

Menstruační kalhotky Love Luna se prodávají i v dívčích velikostech. Foto: Maluna

Kateřina, 28 let

Nejsem zrovna tintítko, vybírala jsem tedy značku Meracus ve velikostech XL a výše. Nenechte se zmást – kalhotky nepruží jako běžné prádlo, proto berte velikost, která přesně odpovídá, nenatáhnou se více než o centimetr. Trochu mě trápí jejich prodyšnost, kalhotky sice nepustí nic ven, ale ani dovnitř. Neříkám ovšem, že s normální vložkou je prodyšnost lepší. Líbí se mi, že jsou pratelné, žádný odpad a neustálé nakupování hygienických potřeb. Byla jsem příjemně překvapená, jak dobře absorbují krev. 

Kalhotky Meracus Elegant.Foto: Maluna

Nina, 41 

Kalhotky Meracus ve velikosti M v růžovém provedení trochu připomínají bombarďáky mojí babičky, ale perfektně sedí, nikde nic neškrtí, neleze, takže se nebojím, že by krev vytekla někudy, kudy nemá. Přesto první zkoušku provádím doma. Bojím se, že budu vnímat mokro, ale překvapuje mě, že kalhotky vše pohltí, tekutinu zcela odvedou. Vystlaná část tam, kde by normálně byla vložka, je na délku poměrně velká, ale není nijak nepohodlná. Jen dodává pocit bezpečí. Příště je zkusím i na noc! 

Menstruační kalhotky Meracus Comfort Pink. Foto: Maluna

Ilona, 42  

Běžně používám kalíšek. S vložkami jsem si připadala vždycky nepříjemně a špinavě, s kalhotkami je to ale jiné – ať už jde o Everyday Pink od značky Meracus nebo o noční bambusové kalhotky Love Luna. Perfektně sedí a vypadají jako normální prádlo. Růžové bokovky jsem měnila po pár hodinách. Noční černé s vysokým pasem a delší savou plochou fungovaly bez problémů celou noc. Budu je ráda používat dál jako doplněk ke kalíšku. A až moje malé dcery vyrostou, určitě jim kalhotky doporučím k vyzkoušení. 

Článek vznikl ve spolupráci s naším partnerem – obchodem Maluna. 

Popup se zavře za 8s