E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Test: Jak funguje přírodní kosmetika Resibo

Jemný, voňavý a skutečně účinný čistící olej i na citlovou pleť? To zní jako splněný beauty sen. Naše redakce vyzkoušela top produkty přírodní kosmetiky Resibo. Jak v testu obstál olej, maska, zeštíhlující tělové mléko a BB krém?

Foto: Shutterstock

Úspěšná značka kosmetiky, kterou se můžeme nově hýčkat i u nás, je ze zásady přírodní, veganská a není testována na zvířatech. Všechny kosmetické produkty Resibo obsahují minimálně 95 % přírodních látek a konzervanty v ní obsažené jsou schváleny Ecocertem. V redakci jsme podrobili testu nejoblíbenější produkty značky Resibo a také jednu novinku. 

Zeštíhlující tělové mléko

Výtažek z řasy Tisochrysis lutea je ta kouzelná ingredience, která vám pomůže v boji proti nechtěným tukovým buňkám. Díky tomu, že obsahuje i další lahody, jako jsou mangový, sezamový nebo makadamový olej a vitamin E, tělové mléko luxusně pečuje o vaši pokožku ať už se snažíte zhubnout, nebo se chcete vyvarovat potížím s celulitidou, striemi a ztrátou odolnosti pokožky.

Foto: Archiv

Katka: Kéž by existoval krém, po kterém zázračně ubývají kila a centimetry! Vím, že bez zdravé stravy a pohybu se to nestane, proto jsem na tělové mléko jsem koukala trochu skepticky. Ale proč to nezkusit? Bylinková vůně mléka nemusí být příjemná všem, ale mně se líbí. Krémová konzistence se pěkně vstřebává. Neměla jsem ten nepříjemný ulepený pocit. Používala jsem ho měsíc na břicho a stehna a v balení mi ještě celkem dost zbývá. Nečekala jsem zázraky, ale musím říct, že se mi pokožka hezky zpevnila, je vláčná a jemná. Na pohled je kůže více vypnutá. Vánoční cukroví asi budu muset vyběhat, ale jsem s výsledkem spokojená a budu pokračovat v kůře.

Aneta: S podobnými produkty nemám moc zkušeností, ale tahle zkušenost byla moc příjemná. Měla jsem obavy, jestli nebudu mít pocit ulepenosti, ale mléko se krásně vsáklo. Kůže je po něm krásně promazaná a příjemná je i vůně tělového mléka.

Čistící olej s pleťovou žínkou

Na tenhle olej jsou v Resibo náležitě hrdí. Suverénně nejoblíbenější produkt z jejich nabídky čistí, odličuje, hydratuje, redukuje kožní maz a poradí si i s voděodolným líčením. Je vhodný pro všechny typy pleti a používá se v kombinaci s jemnou žínkou z mikrovlákna. 

Foto: Archiv firmy Resibo

Martina: Ráda nosím dlouhotrvající matné rtěnky, které vydrží celý den. A vím, jak je důležité následné důkladné odlíčení. S čistícím olejem od Resibo to byla úplná hračka. Na vatový tamponek stačí nanést malou kapku oleje, pár tahů – a rtěnka je pryč. Rty jsou pak velice jemné, vyživené, a hlavně na rtech nezůstane žádná nepříjemná příchuť. Nakonec odlíčím celý obličej. Za mě uspěl na 100 %. 

Aneta: Vůně mi nejprve spíš překážela a musela jsem si zvyknout na tekutější formu oleje. V poslední době jsem totiž používala spíš oleje s hutnějším složením. Olej od Resibo ale velmi dobře odstranil make-up z obličeje a po setření oleje z obličeje jsem měla z pleti velmi příjemný pocit.

Anna: Značku Resibo jsem do té doby neznala, na první pohled mě zaujalo designové a ekologické balení. Olejíček je v tubusu z recyklovaného papíru, součástí balení je bavlněný miniručník a právě ten nakonec zajistil, že můžu testovaný olej doporučit. Olej působí poměrně těžce a mastně. Při prvním použití mě to vylekalo – člověk si doslova potírá obličej hutným olejem. Jen vodou sundat nejde, i z rukou se dostane jedině mýdlem. Tady ale přijde ke slovu onen bavlněný zázrak. Výrobce doporučuje olej „stáhnout“ navlhčeným ručníčkem a ten pak promýt pod tekoucí vodou. Ručník stačí na obličej lehce přitisknout a dvěma třemi pohyby jemně setřít. Veškerý pocit mastnoty je pryč, pleť je čistá, vyživená a jednoduše „happy“.

Bála jsem se, že ručník budu muset stále prát, ale skutečně ho stačí promnout s trochou mýdla, vypláchnout pod vodou a je opět čistý. Pustil i make-up a řasenku. Neuškodí, když ho jednou týdně hodíte do pračky. Olej skvěle funguje jako první krok odličovací rutiny, rozpustí na pleti doslova všechno. Stačí pokračovat esencí nebo tonerem a pleť vypadá zdravě a připravená na další péči. Nestává se mi to často, ale čistící olej od Resibo jsem opravdu s radostí zařadila na poličku produktů, které používám denně.

Foto: Archiv

Michaela: Jednu dávku čistícího oleje si pomocí pumpičky vymáčknu do ruky. Rozetřu v dlaních a nanesu na obličej. Jemnými krouživými pohyby olejem pomalu a postupně masíruju celý obličej. Vědět, že produkt, který používám, je přírodní, je pro mě velmi příjemné a uklidňující. Díky avokádovému oleji na sebe naváže veškeré nečistoty a odstraní i voděodolný make-up. Součástí balení je žínka z mikrovlákna, kterou namočíte do vlažné vody a obličej jí otíráte. Je to nesmírně příjemné, ale také velmi efektivní. Cítím se, jako bych o sebe nechávala pečovat v luxusním salonu. Pleť je čistá a jemná, není vysušená, ani mastná. Je přesně taková, jakou ji chci mít, než začnu nanášet krém. 

Maska s okamžitým zkrášlujícím účinkem

Mít hned po použití masky rozzářenou a viditelně mladší pleť. Dlouhotrvající zpevnění a vyhlazení pleti. Zkrátka zkrášlení na počkání. To můžeme čekat od masky, která obsahuje olej z raktníku a pšeničných klíčků a vitaminy C a E. Kyselina hyaluronová nebo třeba bambucké máslo pak dodá pleti hydrataci. 

Foto: Archiv

Jana: Mám velmi jemnou a citlivou pleť, která má sklony se vysoušet a červenat. Maska mi velmi pomohla pleť hydratovat, sjednotit a vyživit. Změnu jsem cítila hned po první aplikaci, kdy se má pleť krásně rozjasnila a zmizely červené suché fleky. Maska Resibo je od té doby můj poklad v péči o pleť. 

Aneta: Masku jsem využila dvakrát. Vždy ve větší vrstvě na dvacet minut. Možnost použít masku v tenčí vrstvě na celou noc mě nelákalo. Konzistence je velmi příjemná, i když nažloutlá barva masky se z obličeje trochu hůř smývá. Pleť je po použití opravdu vyživená a hezky hydratovaná. Tento pocit po použití masky mám velmi ráda.

Přírodní čistící gel na obličej

Přírodní gel sází na výtažek z broskve. Kromě efektivního čistění tak gel slibuje i vyživení, hydrataci a regeneraci pleti. Výtažek z broskve, ale i další látky, jako je třeba výtažek z ovsa, zabrání vysoušení pleti. Příjemná struktura a vůně jako bonus. 

Foto: Archiv

Aneta: První tři dny jsem cítila vysušení, a i po použití toneru jsem měla pleť napnutou. Chvilku jsem přemýšlela, že gel odložím, ale používala jsem ho dál a pocit napnutí opravdu po pár dnech zmizel. Gel používám při večerním čištění jako druhý krok po čištění olejem a používám ho i ráno. Pleť je po něm skutečně čistá a příjemně připravená na další kroky v péči.

Self love BB krém

Jedna z novinek mezi produkty Resibo. BB krém slibuje krásnou zdravě vypadající pleť a sjednocený tón pleti. Je lehký, a přitom efektivně zakryje drobné nedokonalosti. Výtažek z kurkumy pomáhá s nežádoucí pigmentací a extrakt z plicníku lékařského účinně tlumí podráždění pleti. Je dostupný ve třech přirozených odstínech. 

Aneta: Nemám dobré zkušenosti s BB krémy. Několik jsem jich vyzkoušela, ale žádný mi nevyhovoval. Pokaždé se mi na pleti vytvořily flíčky, které se špatně roztíraly, a výsledek mě nikdy nepřesvědčil. Self love od Resibo je pro mě první BB krém, který krásně tonuje pleť, skvěle se rozetře a sjednotí pleť. Má velmi příjemnou konzistenci a budu ho určitě dál používat. 

Aktuální číslo

  • Kulturní války režisérky Barbary Herz
  • Může být matka dobrý „vědec“?
  • Jak vychovat odolné děti
  • Rodičovská půl na půl 
Popup se zavře za 8s