E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Na vlastní kůži. Evelína vyhrála dvakrát

14. prosinec 2020

Inspirativní příběh mladé Evelíny, která se rozhodla jednou provždy vyřešit problémy se svou pletí. Výsledkem je rychle expandující značka přírodní kosmetiky, která minulý měsíc zavítala i do Česka.

Od svých 14 let bojovala Evelína s akné, které jí velmi komplikovalo život. S posměšky, které ji provázely po celou pubertu, se postupem času smířila. Přesto zkoušela nové a nové kosmetické produkty s nadějí, že se jednou její problematická pleť uzdraví. To se však nedělo. „Některé přípravky mi na pár týdnů pomohly, ale pleť byla vysušená, popraskaná a nezdravá,“ vzpomíná Evelína.

Ve 23 letech, kdy se situace nelepšila a žádný z dostupných přípravků nezabíral, se Evelína rozhodla vzít osud do vlastních rukou. „Ve volném čase jsem začala vyhledávat informace ohledně přírodní kosmetiky a seznámila jsem se s odborníky, kteří se v oblasti kosmetického průmyslu pohybovali už řadu let. A pak začaly dlouhé měsíce experimentů, konzultací a testování. Bylo to období radosti, zklamání, naděje, frustrace a ohromného nadšení.“

Čistící olej Resibo: olej pro mastnou pleť?

Po roce a půl intenzivního snažení a více než tří set úprav složení se Evelíně podařilo vytvořit svůj první produkt – čisticí olej, který je směsicí 60 různých přírodních olejů. Tehdy ještě neměla ponětí o tom, že právě položila základy pro vznik úspěšné společnosti v mimořádně konkurenčním prostředí kosmetického průmyslu. „Nejdříve jsem čisticí olej testovala na sobě. Pamatuji si ten moment, kdy jsem si řekla: Mám to, to je ono.“ Olej pleť dokonale vyčistí, ale zároveň pokožku nevysušuje. Naopak, hydratuje, vyživuje, hravě si poradí s voděodolným make-upem a je vhodný pro všechny typy pleti.

Čisticí olej s pleťovou žínkou " />
Čisticí olej s pleťovou žínkou

A co dál?

Evelína měla pocit, že objevila něco, co může lidem pomoci. Zároveň ji práce na vývoji přírodní kosmetiky nesmírně bavila. „Rozhodla jsem se, že čistícím olejem obdaruji své nejbližší a uvidím, jak se jim bude produkt líbit.“ Netrvalo dlouho a kamarádky poprosily Evelínu o další lahvičky oleje. „Vždy jsem si přála podnikat. Prodali jsme s manželem byt a šli jsme do podnájmu budovat společný projekt. A tak vzniklo Resibo.“

„Tehdy jsme na všechno byli sami. Řešili jsme financování, výrobu, vývoj nových produktů, marketing i obchod. Aby toho nebylo málo, tak jsem dva týdny po stěhování zjistila, že jsem těhotná,“ vzpomíná Evelína s úsměvem na rtech. „Bylo to opravdu šílené, ale zároveň nádherné období, na které velice ráda vzpomínám.“

Resibo – Love brand s jasně vymezenými hodnotami

„Už na začátku jsme si stanovili jasná pravidla. Naše kosmetika musí být přírodní, veganská a nesmí být testována na zvířatech.“ Této filozofie se značka Resibo drží dodnes. „Děláme vše pro to, aby naše kosmetika nezatěžovala životní prostředí. Nadto vymýšlíme různé výzvy, kterými se snažíme šířit ekologický způsob života.

Za šest let existence ušli Evelína s Petrem ohromný kus cesty. Značka Resibo se pyšní 30 přírodními kosmetickými produkty, které získaly certifikáty „Vegan“ a „Peta cruelty free and Vegan“. Všechny kosmetické produkty Resibo obsahují minimálně 95 % přírodních látek a konzervanty v ní obsažené jsou schváleny Ecocertem.

Maska s okamžitým zkrášlujícím účinkem" />
Maska s okamžitým zkrášlujícím účinkem

Kosmetika Resibo získala také řadu prestižních ocenění jako jsou Instyle Best Beauty Buys, Love Cosmetics Awards, Highest Quality International, Glamour Glammies a řadu dalších. Rychle rozvíjející se značka expandovala do Německa, Itálie, Chile a před měsícem zavítala i do Česka.

„Milujeme svou práci a těšíme se na příští rok. Chystáme řadu nových přírodních produktů a nemůžeme se dočkat, až je představíme zákazníkům. Také nás čeká výzva v podobě expanze na asijský trh. Nudit se určitě nebudeme,“ dodává Evelína.

My přejeme Evelíně, Petrovi i celé značce Resibo, aby jim energie a láska, kterou do své práce vkládají, vydržely i nadále.

Přírodní kosmetika Resibo je nyní dostupná i v Česku. Zakoupit si ji můžete v oficiálním internetovém obchodě na stránkách www.resibo.cz

Popup se zavře za 8s