E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Barvu slunce můžete nosit klasicky i odvážně. Dávka žluté módní inspirace

15. červenec 2022

Žlutá, to je zářivá barva slunce, květin a letních dnů. Teď je tedy ta úplně nejlepší chvíle na provětrání všeho žlutého, co máte v šatníku. Bude to jen detail, tričko, nebo rovnou šaty?

Jedním z nejlepších letních materiálů je madeira. Obvykle se nosí v bílé nebo velmi světlých barvách, ale ve žluté je ještě lepší. Vynikne hlavně na jednoduchých, rozevlátých šatech.


Z madeiry šijí i návrháři. Široké kalhoty, dlouhá košile a krátký top jsou z látky tlumenějšího žlutého odstínu, která je ozdobená kombinací tištěného vzoru a madeirové výšivky.


Nechcete být celá ve žluté nebo nerada nosíte šaty? Jasně žluté tričko k džínům nebo kraťasům také vypadá skvěle.


Trochu nápadnější než tričko je žlutá sukně, případně žluté kalhoty. Pokud vám stačí jeden výrazný kus, kombinujte s neutrálními odstíny.


Žlutá se výborně hodí k bílé a modré v klasické „námořnické“ kombinaci, když jí nahradíte obvykle používanou červenou. Může to být opět zářivá žlutá, ale dobře vypadají i zemitější odstíny – hořčicová, žlutý okr.


Pokud vám nestačí jeden výrazný kus, přidejte další. Léto a žlutá snesou i mnohem bláznivější nápady, než jaký předvádí Caroline na svém účtu FabFatAnd40Plus.


Může být žlutá elegantní? Samozřejmě, záleží jen na střihu a celkovém ladění outfitu. Žlutá působí přátelsky a optimisticky, hodí se proto i do práce, pokud jednáte s lidmi a chcete působit právě tak.


Žlutá je dobrá i pro muže. Celožlutý oblek je hodně odvážný, ale třeba tlumeně žluté lněné sako nebo kalhoty k letnímu outfitu nejsou žádný extrém. Nenosíte obleky? A co třeba žlutá denimová bunda?


Mít žlutou na vlasech, na to je potřeba mít tuhle barvu opravdu ráda – výrazné odstíny jsou náročné na péči. Zato ale zaručeně vzbudí pozornost, kamkoli se hnete.


Raději byste něco méně permanentního než slunce na hlavě? Zkuste žluté oční linky. Výrazně barevné linky jsou (zase) trendy a dají se aplikovat nápadně i umírněněji. A rozhodně vám nemusí být patnáct, abyste si mohla hrát s barvami…

Aktuální číslo

  • Kulturní války režisérky Barbary Herz
  • Může být matka dobrý „vědec“?
  • Jak vychovat odolné děti
  • Rodičovská půl na půl 
Popup se zavře za 8s