Ještě že se neznáme, s vašimi životními postoji se prostě nemůžu stotožnit. Já si myslím. že člověk, který ve 21 století žije ve státě uprostřed evropy, členském státě EU, s hdp 89% průměru EU, by měl být v případě, že bere mediánovou mzdu, schopen se rozvést bez přemýšlení nad tím, jestli bude po rozvodu schopný zajiš´ťovat životní potřeby sebe a svých dětí a neměl by být nucen zůstavát v nefunkčním soužití jen z ekonomických důvodů. Pokud jde o děti, tak by podle mě neměli trpět za to jaké mají rodiče. Sice můžu stokrát souhlasit, že kdo na to nemá materiálně a mentálně, děti by si pořizovat spíše a raději neměl, ale co s těma co už pořízeny byly? Hodíme ze skály jako ve Spartě? Zkuste si zjistit něco o pojmech jako je materiální deprivace a hlavně jejích dopadech na nejen psychické zdraví. Můj názor je ten, že společnosti se vyplatí investovat maximum do každého dítěte bez ohledu na to jaké má rodiče. S naší demografickou křivkou budeme potřebovat každého jednoho, kdo bude schopný společnosti něčím přispívat a vést plnohodnotný dospělý život. A děti vyrostlé v materiální nouzi jsou podle mého názoru ve valné většině předurčené žít tak i nadále.
To je v pořádku. Když si Nány nedovedly udržet chlapa,tak ať táhnou třeba pod most !!!
-5
Reagovat | Citovat | Nahlásit
Diskuze k článku:
Irena | 15. 1. 2021 16:25 | reakce na umfa - 11. 1. 2021 22:00
Citace - umfa / 11. 1. 2021 22:00
Chyba je samozřejmě se rozvést., hlavně když jsou nezaopatřené děti. Chápu, že občas nic jiného nezbyde, ale takhle často jako se to děje by to fakt nemuselo být. A zase - oni se rozvedou (mě už to s ní/ním nebavilo) a společnosti starej se. Chceme bydlet každý ve vlastním bytě, mít pohodlí, tak ať nám ty děti někdo zaplatí :-) A zaplatí jim ten, kdo se nerozvádí, rozumně zachází s penězi, snaží se, vzdělává se aby víc vydělal a tihle vejlupkové co si neumí uspořádat vlastní život jim prostřednictvím státní moci část peněz seberou. Což mě rozčiluje - těch peněz mi nebude líto pro někoho kdo ovdověl, těžce onemocněl nebo se třeba u partnera objevila duševní nemoc, ale pro někoho, kdo ač zdráv není schopen uživit vlastní děti opravdu ne. Jestli je tak neschopný, neměl si žádné pořizovat :-)
Vezměte to z pohledu druhé strany. Proč nenatahovat ruku když stát je tak štědrý. Paradoxem je , že když bude časem chtít takový daňový poplatník důchod tak se obávám, že právě tito lidé budou první, kteří budou řvát, že si měl našetřit. Asi právem drzejšího.
umfa | 13. 1. 2021 11:30 | reakce na MS - 13. 1. 2021 8:47
DOL je dobrý příklad. Níže jmenovaný fotbal, respektive jakékoliv dotace pro showbusiness (což takovýhle sport bez pochyby je) jsou taky věc která by neměla být. Další z těch bezúčelných projektů které jen polykají peníze je většina neziskovek dotovaných státem, pak tu máme úřady které jen otravují lidi a nikomu nic nepřinášejí, ať už je to celní správa (výdaje na ni jsou pravidelně větší než výnos z cel), UOOU a podobně. O dotacích na tzv. nepřizpůsobivé ani není potřeba se detailněji zmiňovat.
A teď se mezi to zařazuje dotování nemakačenků, neschopných nebo spíš neochotných se po rozvodu postarat o vlastní děti.
MS | 13. 1. 2021 8:47 | reakce na umfa - 12. 1. 2021 14:19
Tak mi prosím aspoň pár těch nesmyslných projektů vyjmenujte. ( ideálně s vycislenim vynaložených nebo plánovaných nákladů)Mě osobně napadá snad jen projektova příprava kanálu Odra-Labe( vladou schválena první etapa za 15 mld)
umfa | 12. 1. 2021 14:19 | reakce na MS - 12. 1. 2021 12:02
Jistěže bere. Stát a používá je na nesmyslné projekty. Nebýt toho, bral by nám méně.
Argumentace většinou je mimo, ve 48. se taky většina dohodla, že společně okrade bohaté a taky to nebyl zrovna výstavní akt demokracie, ba ani k prosperitě to nevedlo :-)
MS | 12. 1. 2021 12:02 | reakce na umfa - 12. 1. 2021 9:53
a vám někdo bere peníze?? Pokud se většina společnosti protřednictvím svých zástupců shodne na tom, že chce aby bylo pllaceno zálohové výživné, tak to proběhne v rámci přerozdělení veřejných financí. daně platíte tak jako tak, bez ohledu na to jak je stát použije. Nehledě na to, že myšlenka zálohového výživnho počítá s tím, že se bude vymáhat po neplatičích(o čemž nemám žádné iluze). Pokud vám vadí zdanění, zkuste třeba švýcarsko. Můj dojem ale je, že státy které se v žebříčcích kvlity života umísťují na předních příčkách jsou zároveň státy s rozvinutým sociálním systémem a zdaněním +- na naší úrovni. K tomu ještě třeba vzít v potaz, že u nás je zdanění vysoké, protože je nutné danit nízké příjmy, přičemž cena provozu státu je +- podobná jako v bohatších zemích. Chudoba je zkrátka velmi drahá, a´t se na ní díváte z kterékoliv strany.
To je v pořádku. Když si Nány nedovedly udržet chlapa,tak ať táhnou třeba pod most !!!
-5
Reagovat | Citovat | Nahlásit
umfa | 12. 1. 2021 9:53 | reakce na MS - 12. 1. 2021 8:55
O té deprivaci vím, dokonce to hlásím kde můžu, že například výživová deprivace v dětství znamená běžně o 10 bodů nižší IQ a tím (v určitém rozpětí hodnoty, ta závislost není lineární) až o 50 % nižší celoživotní příjmy. Ale proč bych, například, měl být připraven o peníze já (tranzitivně tedy moje děti), který žije s první a jedinou manželkou už spoustu let, nějakými dobrodruhy kteří "moje peníze potřebují víc než já"? :D Já se chci starat o své děti (technicky vzato už jsem se postaral, jsou dávno dospělé) a ne o cizí - o ty v rámci charity až v druhé řadě.
MS | 12. 1. 2021 8:55 | reakce na umfa - 11. 1. 2021 22:00
Ještě že se neznáme, s vašimi životními postoji se prostě nemůžu stotožnit. Já si myslím. že člověk, který ve 21 století žije ve státě uprostřed evropy, členském státě EU, s hdp 89% průměru EU, by měl být v případě, že bere mediánovou mzdu, schopen se rozvést bez přemýšlení nad tím, jestli bude po rozvodu schopný zajiš´ťovat životní potřeby sebe a svých dětí a neměl by být nucen zůstavát v nefunkčním soužití jen z ekonomických důvodů. Pokud jde o děti, tak by podle mě neměli trpět za to jaké mají rodiče. Sice můžu stokrát souhlasit, že kdo na to nemá materiálně a mentálně, děti by si pořizovat spíše a raději neměl, ale co s těma co už pořízeny byly? Hodíme ze skály jako ve Spartě? Zkuste si zjistit něco o pojmech jako je materiální deprivace a hlavně jejích dopadech na nejen psychické zdraví. Můj názor je ten, že společnosti se vyplatí investovat maximum do každého dítěte bez ohledu na to jaké má rodiče. S naší demografickou křivkou budeme potřebovat každého jednoho, kdo bude schopný společnosti něčím přispívat a vést plnohodnotný dospělý život. A děti vyrostlé v materiální nouzi jsou podle mého názoru ve valné většině předurčené žít tak i nadále.
umfa | 11. 1. 2021 22:00 | reakce na MS - 11. 1. 2021 13:08
Chyba je samozřejmě se rozvést., hlavně když jsou nezaopatřené děti. Chápu, že občas nic jiného nezbyde, ale takhle často jako se to děje by to fakt nemuselo být. A zase - oni se rozvedou (mě už to s ní/ním nebavilo) a společnosti starej se. Chceme bydlet každý ve vlastním bytě, mít pohodlí, tak ať nám ty děti někdo zaplatí :-) A zaplatí jim ten, kdo se nerozvádí, rozumně zachází s penězi, snaží se, vzdělává se aby víc vydělal a tihle vejlupkové co si neumí uspořádat vlastní život jim prostřednictvím státní moci část peněz seberou. Což mě rozčiluje - těch peněz mi nebude líto pro někoho kdo ovdověl, těžce onemocněl nebo se třeba u partnera objevila duševní nemoc, ale pro někoho, kdo ač zdráv není schopen uživit vlastní děti opravdu ne. Jestli je tak neschopný, neměl si žádné pořizovat :-)
MS | 11. 1. 2021 13:08 | reakce na umfa - 11. 1. 2021 10:33
Vymahatelnost práva je krásná věc, ale kde nic není ani exekutor nebere. Jestliže median mezd je 29500 hrubého, tedy asi 22 tis čistého, a rodič platící výživné si zajistí vlastní bydlení aby měl kde vůbec být se svymi dětmi v době kdy je má u sebe, takže aspoň 1+1 Tak zaplatí minimálně 12 tis, jen za bydlení. Kolik mu asi zbývá na placení výživného?? Málo, všem zúčastněným zbyde málo, dítěti, pecujicimu i nepecujicimu rodiči. Obávám se, že u průměrně vydělávají osoby nelze říct, že by bylo její chybou, že její příjem jí neumožní ani se důstojně rozvést.
Náhradní výživné je samozřejmě nesmysl. Zase jenom budeme podporovat ty, kteří se chovají nezodpovědně. Stát má zajistit vymahatelnost práva a je hrubá chyba, že nezajistil, ale ne svoji neschopnost látat penězi lidí, kteří se o své děti starají zodpovědně.
Diskuze k článku:
Do nového roku výpověď z bytu? Samoživitelé si sahají na dno
Příspěvek, který se vám nejvíc líbí
MS | 12. 1. 2021 8:55
Příspěvek, který se vám nejvíc nelíbí
Michal | 12. 1. 2021 11:02
Diskuze k článku:
Irena | 15. 1. 2021 16:25 | reakce na umfa - 11. 1. 2021 22:00
Citace - umfa / 11. 1. 2021 22:00
Vezměte to z pohledu druhé strany. Proč nenatahovat ruku když stát je tak štědrý. Paradoxem je , že když bude časem chtít takový daňový poplatník důchod tak se obávám, že právě tito lidé budou první, kteří budou řvát, že si měl našetřit. Asi právem drzejšího.
umfa | 13. 1. 2021 11:30 | reakce na MS - 13. 1. 2021 8:47
Lol | 13. 1. 2021 10:27 | reakce na MS - 13. 1. 2021 8:47
MS | 13. 1. 2021 8:47 | reakce na umfa - 12. 1. 2021 14:19
umfa | 12. 1. 2021 14:19 | reakce na MS - 12. 1. 2021 12:02
MS | 12. 1. 2021 12:02 | reakce na umfa - 12. 1. 2021 9:53
Michal | 12. 1. 2021 11:02
umfa | 12. 1. 2021 9:53 | reakce na MS - 12. 1. 2021 8:55
MS | 12. 1. 2021 8:55 | reakce na umfa - 11. 1. 2021 22:00
umfa | 11. 1. 2021 22:00 | reakce na MS - 11. 1. 2021 13:08
MS | 11. 1. 2021 13:08 | reakce na umfa - 11. 1. 2021 10:33
umfa | 11. 1. 2021 10:33