E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Mužská masturbace a ženská frustrace. Proč mají muži raději sex sami se sebou než s partnerkou?

13. duben 2022
42 221

Ženská frustrace z nedostatku partnerského sexu je téma, které poslední dobou rezonuje nejen lifestylovými médii. Proč někteří muži dávají přednost masturbaci před sexem a proč by si to jejich partnerky neměly brát osobně?

Foto: Shutterstock

Důvodů, proč muži masturbují, je hodně a většina z nich je dobře známých – masturbace uvolňuje napětí rychleji než sex, stačí chvilka soukromí v koupelně či na záchodě. Rychlý dopamin, endorfiny a další benefity, které orgamus přináší mužům i ženám, si při masturbaci dopřáváme, aniž bychom museli hledat čas a soukromí, jaké by bylo potřeba u partnerského sexu. Jenomže existují i další důvody mužské masturbace. I když má muž klid, soukromí a má po ruce partnerku (a není tak třeba využívat ruku svou), stejně většina z nich volí masturbaci. Důvodem jsou velmi často sexuální fantazie. 

Muži dvakrát častěji

V bouřlivých 90. letech, která přinesla popularizaci i v tématech, která byla dříve spíše doménou lékařských ordinací, se u nás objevila kniha Sexuální praxe autora Thomase Glynna. Píše zde, že jenom jedna desetina všech mužských sexuálních aktivit se odehrává s partnerkou nebo partnerem. Zbývajících 90 % ukájení mužského libida probíhá o samotě. (Tedy, bavíme-li se o mužích, které nevzrušuje ukájet se na veřejnosti.) Mužská masturbace je zkrátka fenomén, který se mužským životem táhne prakticky po celý dospělý život, nejvýrazněji samozřejmě hlavně v mládí.

Aktuální číslo

  • Kulturní války režisérky Barbary Herz
  • Může být matka dobrý „vědec“?
  • Jak vychovat odolné děti
  • Rodičovská půl na půl 
Popup se zavře za 8s
Prémiový článek

Podpořte naši redakci a získejte přístup ke všem prémiovým článkům a řadu dalších výhod!

Podpořte naši redakci a získejte přístup ke všem prémiovým článkům a řadu dalších výhod!