E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Testovali jsme péči o pleť inspirovanou oceánem od Yves Rocher

02. listopad 2021

Vědci z Yves Rocher, inspirovaní synergií oceánu a země, spojili znalosti z oblasti botaniky a mořské biotechnologie a vytvořili řadu Elixir Botanique. Ta slibuje ochranu před poškozením způsobeným znečištěním, které je zodpovědné za předčasné stárnutí. Jak dopadlo redakční testování?

Foto: Yves Rocher

Řada Elixir Botanique pro zářivější a pevnější pleť představuje spojení blahodárných účinků moře a země. Obsahuje komplex aktivních látek s mimořádnou účinností – extrakt z lichořeřišnice, pěstované podle principů agroekologie na polích v La Gacilly, s extraktem z mikrořas Tetraselmi pěstovaných v Bretani ve fotobioreaktorech.

Testovali jsme denní a noční krém, sérum a oční roll-on.

Foto: Yves Rocher

Ilona, 42 let: V péči o pleť jsem spíš minimalistka. Po většinu roku si vystačím s jedním výživným přírodním krémem. A tak jsem byla zvědavá, jak se mi podaří aplikovat si poctivě hned tři produkty – testovala jsem oční roll-on, denní sérum a denní krém.

Na první pohled mě zaujaly obaly v mých oblíbených barvách – zelené a modré. A pak ta vůně! Obzvlášť sérum mě okouzlilo svěží „zelenou“ vůní, které jsem se nemohla nabažit. Denně ji nasávám a snažím se rozklíčovat, co mi připomíná. Nejblíž je asi čerstvě posekaná svěží louka.

Foto: Ilona Kleníková

Oční roll-on proti unaveným očím se opravdu snadno nanáší. Sérum díky pumpičce také. A krém „umím“. Takže těch pár vteřin nebylo problém zvládnout ani v obvyklém ranním shonu.   

Nedokážu posoudit, jestli jsem po čtrnáctidenním testování viditelně omládla, ale můžu potvrdit, že na dotek mám pleť hladší a jemnější. A hlavně díky té nádherné jemné svěží vůni si péči opleť fakt užívám a s radostí si dopřávám pár vteřin zeleného blaha každý den.

Foto: Zuzana Komárová

Zuzana, 33 let: První věc, do které jsem se doslovala zamilovala, byla vůně celé řady. Jelikož jsem testovala sérum, denní, noční i oční krém, samotnou aplikaci jsem si dost užívala. Hlavně díky vůni, která je velmi svěží, jako závan zeleně, moře a čerstvosti. Sérum má velmi příjemnou texturu, ale po aplikaci mi přišlo dost lepivé, to mi vadilo. Denní a noční krém se do pleti vpil celkem rychle, což je příjemné hlavně v teplejších měsících. Vzhledem k lehčí konzistenci si nedovedu pravidelné používání této řady představit během zimy. Negativem pro mě byla malá rozlišitelnost obalu denního a nočního krému, musela jsem vzít vždycky do ruky oba a pátrat, který si mám nanést.

Po týdnu používání jsem měla z pleti příjemný pocit, viditelné to ale moc nebylo. K řadě Elixir Botanique patří i rozjasňující roll-on na oční okolí, který jsem používala hlavně večer před spaním. Chladivý efekt umocňují kovové kuličky vsazené do aplikátoru tubičky. Po pár dnech používání byl efekt viditelný. Okolí očí mám víc rozjasněné, kruhy pod očima jsou pryč a musím říct, že oční okolí je i celkem zpevněné.

Vzhledem k tomu, že žiju v hlavním městě, kde je plno smogu, a nepoužívám makeup, mi přišla moje pleť při večerním čištění o trochu méně zanesená, což je v konečném důsledku i slibovaný účinek této řady.

Foto: Martina Hofierková

Martina, 36 let: Testovala jsem krémy denní a noční, posilující sérum a rozjasňující roll-on. Balení krémů je standartní, ale co bych vytkla je, že nelze na první pohled rozlišit, jestli se jedná o krém na denní či noční péči. Posilující sérum se aplikuje pomocí pumpičky, díky níž si sérum uchovává svěžest a neoxiduje. Roll-on obsahuje chladivou kuličku, která usnadňuje nanášení bez použití prstů.

Celá řada má opět velice příjemnou vůni. Konzistence krémů je běžná, skvěle hydratují bez pocitu mastnoty a ucpání, ale zároveň se výborně vsakují. Sérum má gelovou konzistenci, relativně dobře se vstřebává. Používala jsem ráno a večer v kombinaci s krémy a pleť byla rozjasněná. Roll-on příjemně ochlazuje a osvěžuje oční okolí. Celkem trpím na „pytlíky“ pod očima a musím říci, že jsem byla mile překvapena, že otoky byly částečně potlačeny.

Používání produktů bylo příjemné, ale na to, aby vrásky zmizely, pár týdnů nestačilo. Zázraky na počkání se zkrátka nědějí nikde.

Aktuální číslo

  • Kulturní války režisérky Barbary Herz
  • Může být matka dobrý „vědec“?
  • Jak vychovat odolné děti
  • Rodičovská půl na půl 
Popup se zavře za 8s