E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Exkluzivní kolekce, která propojuje kreativní design a inovace v oblasti udržitelné módy. Circular Design Story

22. listopad 2021

Značka H&M začátkem prosince uvádí exkluzivní kolekci s názvem Circular Design Story. Kreativním poradcem při její tvorbě byl světoznámý stylista Ib Kamara. Jejím cílem je skrze vysoce stylové a designové kousky poukázat na vysoký potenciál cirkulárního designu a materiálů.

Foto: H&M

Každý kousek kolekce zpochybňuje vizuální stereotypy, které máme spojené s udržitelnou módou a zachycuje okázalého ducha haute couture, pocit mladistvé vitality a optimismu. Kolekce H&M Circular Design Story, která bude k dostání 9. prosince, nabídne dámské a pánské oblečení i doplňky.

Foto: H&M
Foto: H&M
Foto: H&M

Kolekce H&M Circular Design Story je už v pořadí třetí kolekcí z nového velmi úspěšného udržitelného konceptu Innovation stories, který značka uvedla začátkem roku. Tento koncept přináší nové iniciativy v oblasti udržitelnosti a zaměřuje se na pokrokové a inovativní materiály i procesy. 

Foto: H&M

„Tato kolekce je pro ty, kteří opravdu milují módu. Každý kousek ztělesňuje radost a oslavu designu. Zároveň jsou všechny kousky velmi univerzální, vyrobené tak, aby byly nošené mnoha různými způsoby a také sdíleny, předávány dál a později recyklovány. Je to kolekce pro lidi, kteří se rádi oblékají a váží si svého oblečení,“ popisuje hlavní myšlenku kolekce Slavomíra Barnová, Head of Communication H&M pro Českou republiku a Slovensko.

Sdílejte designové kousky ze svého šatníku!

„Každý kousek kolekce byl vytvořen tak, aby bylo jeho využití co největší a dal se nosit na různé způsoby – nadměrné blejzry lze nosit jako šaty, ramínka umožňují měnit střih triček, kalhoty lze rozšířit díky nastavitelným zipům. Společenské šaty byly navrženy jako dvoudílné oblečení, aby se daly využít v celku, nebo samostatně jako top a sukně“, vysvětluje Slavomíra.

Prohlédněte si ukázku kolekce H&M Circular Design Story v galerii:

Další inovativní materiály a procesy

REPREVE® Our Ocean® – recyklovaný polyester vyrobený z odpadních plastových láhví, použitý při výrobě bund, šatů a pánských sak či šortek

EASTMAN NAIA™ Renew – celulózní vlákno vyrobené z dřevní buničiny z udržitelných zdrojů a těžko recyklovatelných odpadních materiálů, jako jsou odpadní plasty a kobercová vlákna, které by jinak mohly být určeny na skládky nebo do spaloven. Tyto vysoce kvalitní příze se použily při výrobě sak a kalhot. 

VEGEA™ – inovativní veganská kůže vyrobené z vláken slupky hroznů, semen a stonků vyhozených během procesu výroby vína. Jsou z ní vyrobené lesklé kožené bundy a boty.

Foto: H&M
Foto: H&M
Foto: H&M

ECONYL® – udržitelný, regenerovaný nylon

CYCORA® by Ambercycle – využívá staré oděvy a textilní odpad po skončení životnosti. V kolekci jsou takto vyrobené černé dámské kalhoty s páskem.

TEXLOOP™ RCOT™ – To je proces výroby, který zpracovává bavlněný textilní odpad na recyklovanou bavlnu, vytváří novou tkaninu a zachovává kvalitu vláken pro příští generaci recyklovaných materiálů. Využil se při výrobě mikin a topů.

RESORTECS® – neboli chytrý steh. Je to rozpustná šicí nit, která umožňuje snadné rozebrání oděvů. To usnadňuje opětovné použití materiálu, když oblečení dojde na konec svého životního cyklu. Tyto nitě jsou využité na upevnění korálků a perel.

Popup se zavře za 8s