E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Fenomén kolagen

29. listopad 2021

Určitě jste již slyšeli o kolagenu. Je to opravdu takový zázrak? A podle čeho si jej vybrat, když je jich na trhu taková spousta?

Foto: Medaprex

Produkty s kolagenem vyvolali doslova šílenství. Kolagen je všude, lidi ho pijí, polykají, přidávají do kávy, džusu i smoothies. Někteří ho nakupují v mega baleních a pojídají v megadávkách. Ale funguje vůbec užívaní kolagenu? Ano i Ne. 

Proč? 

Protože není kolagen jako kolagen. Existuje několik typů kolagenu, ale pouze kolagen typu I je ten jediný správný na omlazení pleti. Ostatní kolageny typu II a III jsou pak určeny ke zlepšení stavu kloubů a šlach (drůbeží, hovězí nebo vepřový). A tady je ten problém, protože tyto druhy kolagenu na pleť nefungují a když si na omlazení pleti vyberete produkty s tímto typem kolagenu, ztrácíte čas i peníze.

Abyste skutečně dosáhli mladistvému vzhledu pleti, je třeba užívat kolagen upravený tak, aby jej vaše tělo bylo schopno vstřebat a efektivně zužitkovat.

Pozor…

Ovšem pozor, samotné užívání kolagenu typu I nijak nezaručuje viditelné výsledky. Abyste skutečně dosáhli mladistvému vzhledu pleti, je třeba užívat kolagen upravený tak, aby jej vaše tělo bylo schopno vstřebat a efektivně zužitkovat.

Znamená to, že…?

Honí se vám teď hlavou myšlenky na všechny levné produkty s kolagenem všech forem, které se vás snaží oslnit nízkou cenou či velkými dávkami kolagenu? Ano, část z těchto produktů obsahuje hlavně kolagen typu II či III, případně kolagen typu I zpracovaný tak, že jej vaše tělo nedokáže využít.

Právě proto je nutné si před koupí kolagenových přípravků zjistit, jestli jejich složení má účinky prokázané vědeckými studiemi prováděných na lidech, či se opírají pouze o „velkohubá“ reklamní tvrzení.

Foto: Medaprex

Kvalitní kolagen typu I je sice schopen vám přinést výsledek v podobě mladšího vzhledu pleti, jeho účinky lze však kombinovat s dalšími látkami, jež schopnosti kolagenu násobí! Výhodou samozřejmě je, pokud jsou tyto látky rovnou obsaženy v doplňku stravy, máte tak jistotu toho, že kombinované látky spolu pracují navzájem a dostáváte jich přesně tolik, kolik je vaše tělo schopno zužitkovat.

Co by měl být schopen poskytnout kvalitní doplněk stravy s kolagenem?

U doplňku stravy, který se za své složení nestydí, prodejce či výrobce zpravidla uvádí:

  • jaký typ kolagenu a v jakém množství obsahuje,
  • jak byl kolagen zpracován,
  • konkrétní klinické studie prokazující pozitivní vliv kolagenu na pleť,
  • konkrétní klinické studie prokazující pozitivní vliv na pleť u dalších látek, jež jsou součástí složení.

Například, doplněk stravy Collagen +11 by ANNA BRANDEJS obsahuje značkový kolagen Naticol. Jedná se o kolagen nejvyšší možné kvality, který má i svoje vlastní výsledky potvrzené v klinických studiích. Bylo prokázáno, že po 12 týdnech užívání došlo v průměru:

  • zpevnění kůže o 26,6 %
  • sjednocení barevného tónu pleti o 15 %
  • rozjasnění pleti o 10 %

Navíc obsahuje další účinnou patentovanou látku Ceramosidy, která je stejně účinná na omlazení pleti jako kolagen a má též potvrzené účinky:

  • lepší hydratace o 16 %
  • méně šupinek na pleti a úleva od pnutí u 75 % účastníků
  • redukce vrásek o 9 % již po 2 týdnech, po 60 dnech o 19 %
  • lepší elasticita pleti o 15 % po 2 týdnech, po 60 dnech o 36 %
  • zjemnění pleti o 63 % po 60 dnech

Více se o doplňku stravy Collagen +11 by ANNA BRANDEJS dozvíte na www.medaprex.cz.

Neutrácejte peníze za doplňky stravy s kolagenem, které vám nepomohou k mladistvému vzhledu vaší pleti. Vsaďte na jistotu a při výběru se omezte na ty produkty, jejichž účinek byl potvrzen klinickými studiemi na lidech a zároveň produkty, které nenabízí „pouze“ kolagen ale i další složky podporující jeho účinky.

Popup se zavře za 8s