E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Otestovaly jsme přírodní kosmetiku značky POETIKO

06. září 2021

Vyzkoušely jsme za vás, takže nemusíte tápat! Název značky odkazuje na hodnoty, na kterých tato česká kosmetika staví: POmalá ETIcká KOsmetika. Za konceptem stojí tvůrčí kvartet vědkyň, bylinkářek, umělkyň a markeťaček, které chtěly obohatit přírodní kosmetiku o to, co jim v ní chybělo – nové technologie, dlouhodobé účinky, jemné textury.

Vytvořily funkční moderní kosmetiku čistě přírodního složení, která ale využívá nejnovějších biotechnologických poznatků. Nabízí produkty péče o pleť i o tělo. My jsme otestovaly pleťové krémy, sprchový gel a odličovací balzám.

Foto: POETIKO

Lucie: Vyzkoušela jsem sprchový gel pro ženy s mandlovým olejem a pleťový krém pro unavenou pleť. Oba dostávají jedničku, sprchový gel má moc příjemnou krémovo-olejovou konzistenci. Pro moji suchou a vzhledem k těhotenství citlivou pokožku naprosto lu usní záležitost. Líbí se mi, že je značka čistě přírodní a že neposílám do těla zbytečnou chemii. Jedinou výtku mám k víčkům, která ne úplně dobře drží.

Foto: POETIKO

Michaela: V prvé řadě vítám přírodní koncept celé značky. V poslední době mi jen tak nějaká kosmetika bohužel nesedla, teď po těhotenství se proto snažím volit přírodní produkty. Pleťový krém pro unavenou pleť mě mile překvapil. Obrovské plus je jeho konzistence, je lehký a velmi rychle se vstřebává. Pleť je po používání krému příjemně svěží. Kladně hodnotím i to, že neobsahuje parfémové složky.

Foto: POETIKO

Kateřina: Odličovací balzám s meruňkovým olejem se používá na suchou pleť, perfektně rozpustí make-up i řasenku. Vše jsem pak stáhla navlhčeným ručníčkem. Pleť nebyla vůbec vysušená jako po použití běžných odličovačů. Byla velmi jemná a příjemná na dotek. Na odlíčení silnějšího make-upu bych použila navíc ještě čisticí gel a Foreo.

Článek vznikl ve spolupráci s naším partnerem – značkou POETIKO.

Popup se zavře za 8s