E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

3 tipy na domácí snídaně, které nastartují váš den

11. duben 2022

Snídaně je základem každého dne. Kdo ráno snídani kvůli spěchu vynechává, dělá velkou chybu. Máme pro vás tipy na tři skvělé snídaně, díky kterým budete na celý den dokonale připraveni.

1) Jogurt s granolou

Jogurt patří k těm nejjednodušším snídaním. Doporučujeme kvalitní bílý jogurt bez přidaného cukru a ovocné složky. Vše podstatné si totiž do pokrmu přidáte sami.

Fantazii se přitom v tomto směru meze nekladou. Připravit si můžete například domácí granolu – její součástí mohou být kešu ořechy, vlašské ořechy, lískové ořechy, para ořechy a mnohé další. Přidat můžete i ovesné vločky, chia semínka, trochu kokosového oleje nebo třeba čokolády či sušeného ovoce. Granola se peče na plechu v troubě při asi 170 stupních přibližně půl hodiny. Na internetu najdete mnoho skvělých receptů na různá chutná složení.

Granoly můžete mít připravenou třeba celou sklenici, která vám vystačí na několik týdnů. Každé ráno si hrst granoly do jogurtu přidáte. Přikrájet můžete i čerstvé jahody, banány nebo přidat pár ořechů. Dochutit lze medem, javorovým sirupem, kakaem a skořicí. Zkrátka tak, jak preferujete.

2) Anglická snídaně pro ty, kteří potřebují plný žaludek

Čeká-li vás perný den, při kterém nebudete mít čas na pravidelné svačinky, pak je pro vás vhodnou volbou velká kalorická snídaně. Anglická snídaně je pro takové případě ideální.

Co je součástí anglické snídaně?

  • volská oka
  • smažená slanina
  • opečený toust
  • fazole v rajské omáčce
  • vepřové klobásky
  • žampiony
  • cherry rajčátka
  • máslo

Anglická snídaně patří k těm nejnáročnějším, co se přípravy týče. Potřebovat budete několik pánví a hrnec na ohřátí fazolí (pokud si vystačíte s těmi z plechovky a nepřipravujete rovnou svoje vlastní). Vše musíte správně načasovat a jednotlivé suroviny ve správnou chvíli vložit na pánev.

Na jedné pánvi můžeme postupně připravit rajčata, žampiony, slaninu a klobásky. Na druhé připravíme vajíčka. Chléb opečte nejlépe v toustovači. Vše se podává na jednom velkém talíři s kostičkou másla, které si můžete namazat na toust.

3) Snídaňové lívanečky

Další velice populární snídaní jsou lívanečky. Základ je jasný, musíte si připravit těsto, které necháte nakynout. Poté na pánvi s trochou tuku jednotlivé lívance připravíte.

Kouzlo ale tkví v tom, že lívanečky následně můžete servírovat každému jinak – dle jeho chuti. Někdo tak preferuje kalorické lívance s obří porcí čokolády, banánů a čokoládového sirupu. Jiný si vystačí s trochou jogurtu, ořechy nasekanými v mixéru a čerstvým ovocem. Nevíme ale o nikom, kdo by nebyl s lívanečky k snídani spokojen.

Popup se zavře za 8s