E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Investice do sebe se vyplatí. Proč je život bez brýlí lepší

07. červen 2021

Život bez brýlí je lepší. Přečtěte si příběhy žen, které se rozhodly změnit svůj život. Překonaly obavy, investovaly do sebe a dnes si užívají život bez omezení.

Foto: Dollarphoto

Michaela: Nejkrásnější pohled je ze hřbetu koně. Bez brýlí

Pětadvacetiletá recepční Michaela měla vždy kladný vztah ke koním. Je s nimi sice hodně práce, ale odměnou jí byly dlouhé projížďky malebnou krajinou Jesenicka. Svobodu, kterou si užívala v koňském sedle, jí však kazily brýle. Tlačily pod helmou a při trysku padaly. Takový pád jen zřídkakdy přežily bez úhony, a tak si byla nucena kupovat stále nové a nové brýle, bez kterých nic neviděla. Za dva roky utratila tolik, kolik by dala za laserovou operaci. Utracené peníze ale vzít zpět nešlo a volných nazbyt neměla. Zjistila však, že Oční klinika NeoVize poskytuje možnost úhrady laserové operace na splátky a bez úroků.

Konečným impulsem pro rozhodnutí jít na operaci do brněnské NeoVize byla skvělá reference, kterou Michaele poskytla její nejbližší kamarádka Kristýna. Objednala se on-line. Netrvalo to ani 3 týdny a problém s brýlemi a zrakem byl vyřešen. Při pohledu zpět říká: „Nechápu, proč jsem tak dlouho otálela a utrácela peníze zcela zbytečně za brýle, když to stejně nikam nevedlo. Svazoval mě zcela zbytečný strach. Ten pohled ze sedla bez brýlí je nepopsatelný. Rozšířilo se mi i zorné pole a díky tomu nerušeně vnímám okolí v celé své kráse. Zbavila jsem se i nepříjemných odlesků od skel.“

Foto: NeoVize

Ivana: Přesvědčil mě brácha

Ivaně je devětadvacet a je na mateřské. Jak sama říká, byla vždy tak trochu váhavý typ. Její mladší bráška Mirek je ale jejím pravým opakem. Když mu v Oční klinice NeoVize vysvětlili, že je možné odstranit nejen krátkozrakost, ale i astigmatismus, neváhal ani minutu. Z výsledku byl tak nadšený, že neustále na Ivanu naléhal, ať si zajde alespoň na vyšetření a uvidí, zda je její vada také řešitelná. Ivana však měla strach, protože nikdy u očního lékaře nebyla a brýle byla zvyklá řešit pouze v optice. Měla i velké obavy, že se operace nepovede a již nikdy neuvidí svého malého synka. Mirek se ale nevzdal a vyšetření jí dal jako dárek.

Ukázalo se, že i její dalekozrakost je dobře řešitelná. V NeoVizi navíc zjistila, že na zákrok metodou NeoLASIK HD bude mít dokonce i doživotní záruku. Ivana se rozhodla zariskovat. Ráno před zákrokem dala synovi pusu na rozloučenou, vzala si svůj talisman pro štěstí a vyrazila v doprovodu svého bratra Mirka do pražské pobočky NeoVize. Vzpomíná: „Viděla jsem hned. Byla jsem z toho úplně u vytržení. První, co jsem Mirkovi po operaci řekla, bylo: Mirečku, já vidím!!! Příště půjdu radši sem než k zubaři.“

Eva: Brýle už jen na parádu

Třetí hrdinkou je grafička Eva. Je jí třicet tři let, brýle nosila odmalička a vnímala je jako součást svého já. Když si je náhodou sundala, cítila se jako nahá, podivně cizí. Kvůli sedavému zaměstnání začala pravidelně chodit na intervalový trénink. Velmi záhy však zjistila, že cvičit s brýlemi se prostě nedá. Vyzkoušela tedy čočky, ale ani ty si s potem příliš nerozuměly. Výsledkem byly podrážděné oči a záněty. Jelikož se cvičení nechtěla vzdát, začala hledat řešení. Zjistila, že je možné podstoupit laserový zákrok, při kterém se dioptrií zbaví. Problém ale byl, že měla své brýle ráda a líbila se v nich sobě i svému příteli. Měla strach, že by se brýlemi zbavila i kusu sama sebe.

Možná nastal čas něco změnit i u vás. V očních klinikách NeoVize mají s odstraňováním dioptrií dlouholeté zkušenosti a ty nejspolehlivější přístroje.

V Oční klinice NeoVize pro ni našli řešení nejen její oční vady, ale i jí poradili, že přeci nemusí volit mezi aktivním životem a brýlemi. Dostalo se jí ubezpečení, že nemálo pacientů si brýle nechá i po operaci – jen vymění dioptrická skla za nedioptrická. Mohou tak brýle používat jen jako módní doplněk. Tato myšlenka ji nikdy předtím nenapadla a pomohla jí se rozhodnout zákrok podstoupit. Při kontrole své lékařce doc. Skorkovské překvapivě řekla: „Život bez brýlí je tak jiný a osvobozující, že jsem si už brýle nikdy nenasadila. Mám je však pečlivě uložené v šuplíku.“

Poznáváte se v některém z příběhů? Možná nastal čas něco změnit i u vás. V očních klinikách NeoVize mají s odstraňováním dioptrií dlouholeté zkušenosti a ty nejspolehlivější přístroje. Promyšlené postupy a certifikovaná kvalita jsou zárukou pro bezpečné, bezbolestné a rychlé odstranění i vaší dioptrické vady i astigmatismu.

Lepší zrak, lepší život.

Popup se zavře za 8s