E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Zpět do školy s ikonickými batohy a novými doplňky Kånken

15. srpen 2022

Zpátky k hlasitým ranním budíkům, minutovým sprchám, rychlým snídaním a pospíchání z domova, abychom to stihli včas. Známe to všichni. Škola volá!

Foto: Zdroj: Fjällräven

Švédský batoh Kånken byl navržen speciálně pro školáky v roce 1978, aby jim pomohl řešit problémy s bolestí zad. Vznikl tak jednoduchý a odolný čtvercový batoh, do kterého se pohodlně vešly dvoje desky formátu A4. Od té chvíle uplynulo už mnoho let a batohy Kånken nosí již několikátá generace dětí. A i když Kånken brzy objevili i lidé ostatních věkových kategorií a ze všech společenských vrstev, zachoval si po celou dobu své praktické funkce i původní vzhled školního batohu.

Trávení času v přírodě je pro děti velmi důležité. Poskytuje jim prostor pro hraní, zkoumání a bytí sebou samými.

Dnes je Kånken k dispozici v široké škále barev, velikostí a verzí. A přestože je řada Kånken vnímána spíše jako městský fenomén, společnost Fjällräven si uvědomuje, že její popularita je také příležitostí, jak pomáhat více lidem objevovat a užívat si přírodu. Jedním z projektů, kterým Fjällräven pomáhá, je limitovaná kolekce batohů a doplňků Kånken Art. Jedno procento z prodeje všech výrobků z této kolekce jde přímo na financování iniciativy Arctic Fox Initiative. Tato iniciativa pomáhá společnosti Fjällräven podporovat projekty, v nichž je příroda vždy na prvním místě.

Foto: Fjällräven

Mezi takové projekty patří i nezisková organizace Power To Be, která usnadňuje přístup do přírody dětem a rodinám žijícím s kognitivními, fyzickými, finančními nebo sociálními bariérami. „Trávení času v přírodě je pro děti velmi důležité. Poskytuje jim prostor pro hraní, zkoumání a bytí sebou samými. Podporujeme je v tom, aby v přírodě viděly nejen krásu, ale také to, že jsou součástí přírodního světa způsobem, který je jedinečný vzhledem k jejich schopnostem. Zároveň zajišťujeme, aby příroda byla místem, kde je každý vítán, začleněn a cítí sounáležitost,“ říká Carinna Kenigsberg z organizace Power To Be.

nken Laptop 13"/15" 17"

Foto: Fjällräven
Kånken Laptop 13"/15"/17" představuje variantu batohu Kånken určenou k nošení notebooku. Je vyroben z odolného materiálu Vinylon F a má oddělenou polstrovanou přihrádku pro bezpečné uložení 13", 15" nebo 17" notebooku. Uvnitř hlavní přihrádky má také další kapsu na zip, dále přední kapsu na zip, dvě boční kapsy a pohodlné ramenní popruhy s polstrováním.
 
Doporučená maloobchodní cena pro 13": 3190 Kč

Doporučená maloobchodní cena pro 15": 3390 Kč

Doporučená maloobchodní cena pro 17": 3490 Kč
 

Tree-Kånken

Batoh Tree-Kånken je vyroben z Pine Weave, jedinečného a odolného materiálu z certifikovaného švédského surového dřeva. Materiál má voskový zátěr, který batohu dodává přírodní žíhaný vzhled. Stejně jako všechny ostatní batohy a doplňky Kånken se i Tree-Kånken perfektně hodí na každodenní nošení, neboť má spoustu praktických detailů, kvůli kterým fanoušci tuto řadu znají a milují. Navíc má ale i několik dalších vychytávek, jako jsou např. poutka na přední straně k připnutí cyklistické svítilny, spodní popruhy k upevnění bundy či podložky na jógu a reflexní logo.

Doporučená maloobchodní cena: 3490 Kč

Tree-Kånken Sling

Foto: Fjällräven

Tree-Kånken Sling z materiálu Pine Weave na bázi dřeva je zmenšenou verzí batohu Tree-Kånken k nošení přes rameno. Má hlavní přihrádku na zip s vnitřní kapsou a vzadu bezpečnostní kapsu na zip. Na přední straně má poutka k připnutí menších předmětů. Nahoře jsou praktické uši.

Doporučená maloobchodní cena: 2190 Kč

Tree-Kånken Gear Case

Nové pouzdro vyrobené z materiálu Pine Weave na bázi dřeva je vhodné k uložení všech vašich nezbytností nebo psacích potřeb. Má jednu hlavní přihrádku na zip a poutko z popruhové tkaniny na boku.

Doporučená maloobchodní cena: 699 Kč

Tree-Kånken Pocket

Foto: Fjällräven

Nová Tree-Kånken Pocket funguje sama o sobě jako pouzdro, s popruhem jako taška přes rameno a po připnutí k poutkům na batohu Tree-Kånken jako přední kapsa. Má hlavní přihrádku na zip, menší přední kapsu na zip a reflexní tištěné logo vpředu. Vyrobena je z Pine Weave, jedinečného a odolného materiálu ze švédského surového dřeva.

Doporučená maloobchodní cena: 1190 Kč

Všechny produkty jsou dostupné v kamenných prodejnách Fjällräven Shop a na www.fjallraven-shop.cz.

Popup se zavře za 8s