E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

17. listopad v Praze: Na Koncertě pro budoucnost vystoupí i Pussy Riot

08. listopad 2022

Oslavte svobodu a demokracii na Koncertě pro budoucnost na Václavském náměstí! Pětihodinový program začne v 16:30 a nabídne desítky hudebních vystoupení a projevy inspirativních řečníků.

Foto: Zdroj: Koncert pro budoucnost

Zahraničním hostem bude ruská feministická punk rocková protestní skupina  Pussy Riot. Svou účast potvrdila kapela Chinaski nebo také Ben Cristovao, který vystoupí s Davidem Kollerem. Mezi letošními vystupujícími se objeví i Lenka Dusilová Band, temperamentní uskupení Čhave Romane, zpěvačka Annet X a slovenský hudebník Pišta Kráľovič, známý jako FVLCRVM.

Foto: Klapper.cz

Zazní píseň na podporu Ukrajině Nevzdám se, za jejíž aranží stojí v Čechách žijící producent a hudebník Igor Ochepovsky, který letos na jaře propojil na dvě desítky českých, ukrajinských, ruských a běloruských hudebníků a společně zmíněnou skladbou vyjádřili svůj nesouhlas s válkou na Ukrajině. Českou státní hymnu zazpívá studentský sbor z DAMU.

Kromě hudebních čísel na podiu vystoupí i celá řada řečníků, jako například hongkongský aktivista Samuel Chu, farářka Marie Viktorie Kopecká, politický geograf Michael Romancov, Johana Nejedlová a Matouš Turek z organizace Konsent bořící mýty o sexu a sexuálním násilí, ekonom Tomáš Sedláček, předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová a další.

Tématem letošního ročníku je zamyšlení nad tím, jaká je cena míru. Jaké reakce v lidech bez přípravy vyvolá taková otázka, zachytil spot, který je zároveň i pozvánkou na Koncert pro budoucnost.

A co znamená mír pro vás? Jak byste na podobný dotaz odpověděli?

Pokud nebudete na letošní Koncert pro budoucnost moci přijít osobně, můžete si dění z Václavského náměstí pustit živě. Celý program živě streamován na sociálních sítích a vysílán médii.

Bližší informace o Koncertu pro budoucnost naleznete přímo na webu akce nebo jejím Facebooku či Instagramu.

Popup se zavře za 8s