E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Od dětské lásky k přírodě k vlastním potravinovým doplňkům

18. prosinec 2021

V obchodech nenašla produkty, které by uspokojily její náročné požadavky na zdravou krásu. Dál po nich nepátrala. Namísto toho se svým medicínským vzděláním seskupila prvotřídní suroviny a vyvinula paletu potravinových doplňků. A zastřešila je vlastním jménem: by Anna Brandejs.

Foto: Medaprex

V doprovodu tatínka se s atlasem v ruce toulala po loukách a učila se poznávat jednotlivé rostliny a bylinky. Tam někde uprostřed zeleně na východě Slovenska se v Anně Brandejs zrodila láska k přírodě. Hodně četla a vzdělávala se. Už tehdy měla cílevědomou povahu a velké sny, které si aktuálně plní. Vyvíjí vlastní doplňky stravy, které mají povzbuzovat imunitu, psychické i fyzické zdraví. Přípravky nabité živinami, které pečlivě kombinuje.

Už v mladém věku pochopila, že cesta z chudoby vede skrze vzdělání.

Jakkoli paradoxně to zní, chudé poměry a náročné životní zkoušky ji nasměrovaly k pozdějšímu úspěchu. Anna vyrůstala se třemi sourozenci na vesnici a žádné drahé dárky či luxusní zážitky si rodina nemohla dovolit. Situace se ještě zkomplikovala v Anniných šesti letech, kdy rodina přišla o tatínka. Jídlo, oblečení i vzdělání pro ni tehdy byly velmi drahé komodity. Všechny těžkosti ovšem Annu formovaly. Možná po materiální stránce nedostávala totéž, co její spolužáci, ale už v dětství se naučila důležitou věc – musí na sobě tvrdě pracovat, aby se měla v budoucnu lépe.

Útočiště v knihách 

Knížky se pro současnou podnikatelku staly každodenním společníkem. Už v mladém věku pochopila, že cesta z chudoby vede skrze vzdělání. Vystudovala obor všeobecná medicína na Univerzitě veterinárního lékařství a farmacie v Košicích a už během studií působila jako pomocná vědecká síla na katedře biochemie. Ve své doktorské práci se věnovala enzymům a podílela se například na výzkumu cytochromu P450, který hraje zásadní roli při odbourávání toxických látek v organismu. Měla skvěle nastartovanou vědeckou kariéru… Jenže to byla kariéra s nástupním platem pouhých 1300 korun! Netrvala dlouho.

Foto: Medaprex

Collagen+11

Podle Anny Brandejs kolagen samotný nestačí pro zlepšení pleti, proto do přípravku přidala například ceramosidy. 

Nabídka od zahraniční farmaceutické společnosti přišla ve správnou chvíli, protože z „vědeckého platu“ se nedalo vyžít. „Jako obchodní reprezentantka jsem měla na starosti výživu pro děti s metabolickými poruchami nebo glukometry pro diabetiky a kromě finanční jistoty mi tato pozice dodala i novou perspektivu,“ vzpomíná Anna Brandejs. Otevřela si dveře k novým informacím a dovednostem, přičemž znalosti z oblasti chronických civilizačních chorob, artrózy, cukrovky či poruch metabolismu může vy­užívat i dnes při vývoji vlastních produktů.

Sama sobě silnou šéfkou 

Zmíněná pracovní etapa byla pro Annu Brandejs jen odrazovým můstkem. Nasbírané zkušenosti z oblasti farmacie zužitkovala při budování své první firmy Medaprex. Jde o společnost s dnes již devatenáctiletou historií, která pro kliniky estetické medicíny a kosmetická studia v Česku a na Slovensku zajišťuje zdravotnický materiál. Mezonitě, výplně, silikonové krytí na jizvy či mezoterapeutické produkty. 

Dalším významným počinem se o pár let později stala klinika plastické chirurgie, stomatologie a dermatologie Brandeis Clinic. Stojí v centru Prahy a těší se ze stabilní klientely. Po čtyřech letech řízení ji Anna Brandejs předala nové manažerce, aby si uvolnila ruce čistě pro Medaprex.

Omega-3 mastné kyseliny mají i zdravotní potvrzení, že přispívají ke správné funkci srdce či k udržení normálního tlaku.

A také pro rozvíjení zmíněných potravinových doplňků, které podepisuje svým jménem. Každý z těchto produktů má svůj příběh, respektive ukrývá se za ním konkrétní osoba, kvůli které vznikl.

Doplňky stravy na míru 

„Lékařka mému muži oznámila, že má zkornatělé cévy a vzhledem k jeho věku je špatný konec jen otázkou času,“ vypráví podnikatelka. S informací, že se pro zlepšení stavu jejího muže nedá nic dělat, se ovšem nesmířila. „Nastudovala jsem spoustu materiálů a vybrala látky s prokázanými výsledky v různých klinických studiích. Například omega-3 mastné kyseliny. Ty mají i zdravotní potvrzení, že přispívají ke správné funkci srdce či k udržení normálního tlaku,“ nastiňuje svůj postup u přípravy doplňku stravy Omega 3+3. Manželův zdravotní stav se po jeho užívání prý skutečně zlepšil. Dokonce se snížilo i dávkování předepsaných léků. 

Foto: Medaprex

Omega 3+3

Omega 3+3 vyvinula Anna Brandejs pro svého manžela, kterému podle lékaře kornatěly cévy. Obsahuje mj. omega-3 mastné kyseliny.

Současný trh nabízí nepřebernou řadu různorodých doplňků stravy, podle Anny však většina z nich staví spíš na marketingu než na vysoké koncentraci účinných složek. Při vývoji produktů vychází i ze svých vlastních potřeb. Tak vznikl i Collagen+11. Hledala pro sebe ideální kolagen, nicméně po rešerši dostupných produktů viděla jejich zápory. Nevhodné množství, jiný typ kolagenu, než by měl výrobek obsahovat (na pleť musí být rybí), nedostatečná kombinace ingrediencí. Po hlubší analýze zjistila, že samotný kolagen navíc pro kýžený efekt nestačí. Do svého produktu proto vnesla dalších jedenáct bioaktivních látek, které se vzájemně podporují v účinku.

Další trio na dohled 

Imunita, psychika, detoxikace organismu, krása a zdraví vlasů, čistota pleti bez akné. Taková je ve zkratce nejnovější nabídka by Anna Brandejs. V procesu přípravy jsou další tři druhy doplňků, které by se k zákazníkům měly dostat na přelomu roku. Prvním z nich je Artenal Extreme určený na klouby, kosti a svaly. Podle Anny bude vhodný pro osoby, které už s bolestí zápolí, ale koncipuje je také jako prevenci pro sportovce a aktivní jedince. V rámci jeho výroby opět naslouchala svému okolí, kvalitní přípravek na klouby totiž žádala jedna z jejích obchodních reprezentantek pro svého manžela, který se věnuje boxu. „Finální směs kombinujeme na základě výsledků zahraničních studií a jako vždy míříme na maximální funkčnost. Abychom dosáhli největšího efektu, denní dávku bude tvořit devět tobolek,“ naznačuje Anna Brandejs.

Podnět k druhé novince přišel od dosavadních zákaznic – maminek, které poptávaly vitaminy pro děti na posílení imunity. Immunity Kids budou moci užívat děti už od školkového věku. Do třetice firemní portfolio obohatí doplněk stravy pro lidi, kteří se rozhodli hubnout. V tomto případě poptávka sílila ze všech stran. Základem pro snižování hmotnosti je vyvážená strava, v ní ovšem lidem často chybí důležité vitaminy, minerály, rostlinné antioxidanty a další živiny, které jsou pro správné fungování organismu nezbytné.  

Pořádně a z dobrého důvodu 

„Chci být zdravá, vitální, motivovaná do života a práce,“ dodává Anna Brandejs na dotaz, proč se rozhodla vyvíjet vlastní produkty. Věří, že když se člověk něčemu věnuje naplno a z dobrého důvodu, má to smysl. S plánováním nových projektů proto rozhodně nekončí. Takže co dál? Je na čase splnit si další dívčí sen. Mít vlastní řadu dekorativní kosmetiky.

Aktuální číslo

  • Kulturní války režisérky Barbary Herz
  • Může být matka dobrý „vědec“?
  • Jak vychovat odolné děti
  • Rodičovská půl na půl 
Popup se zavře za 8s