E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Krása podle slow. Zpomalit je v pořádku

12. červenec 2021

Nemíváte pocit, že na to věčné „Nestíhám“, které nás stále někam žene, už jaksi nemáte chuť? Slow living nás učí, že zpomalit a vychutnat si život do hloubky je v pořádku.

Foto: Mischa Babel pro POETIKO

Zrychlování se v posledních letech dotklo téměř všech oblastí životního stylu a nevyhnulo se ani naší beauty rutině. Fast beauty produkty, které reagují na každý nový módní trend, zaplavily naše obchody. V životě je ale klíčová rovnováha, a proto s každým Fast se vzápětí vynořuje stejně silné hnutí Slow.

Foto: POETIKO

Soutěž

Chcete si vyzkoušet pomalou sebepéči na vlastní kůži? Na Facebooku Heroine soutěžíme o 3 vouchery na kosmetiku v hodnotě 2 000 Kč. Stačí odpovědět na soutěžní otázku a jeden z nich může býv váš. 

Soutěžní otázka: Co znamená název POETIKO?

Návrat k sobě samé

Slow beauty je holistický koncept, který bere v úvahu všechny aspekty našeho života. Vrací do popředí starou moudrost, že krása vychází zevnitř, a proto klade stejný důraz na péči o pokožku, jakož i celkovou životní rovnováhu a pohodu. Kosmetické produkty, které vznikají s filozofií slow beauty, dbají na to, aby jejich produkce probíhala s respektem k lidem, ale také k planetě. Její principy vycházejí přírody a staví na ohleduplné a šetrné péči.

Příkladem je nový zážitkový obchůdek s pomalou lokální kosmetikou pod Karlovým mostem v Praze. Za vznikem kosmetiky POETIKO (POmalá ETIcká KOsmetika) stojí partička šikovných českých žen. Spojila je touha vytvořit funkční moderní kosmetiku, která propojuje přírodní složení a šetrný přístup k životnímu prostředí se současnými biotechnologickými poznatky a postupy. „Koncept slow beauty pro nás není jen kompasem, podle kterého vytváříme naše produkty. Je to přístup k životu, který nám umožňuje cítit se dobře ve své kůži,“ vysvětluje Kristýna Volfová, brand manažerka značky POETIKO.

Pilíře slow beauty

  • Udržitelnost a respekt k planetě

Kosmetika v souladu s filozofií slow obsahuje přírodní ingredience vypěstované bez škodlivin, vyrábí se lokálně, v malém množství, používá jen ty obaly, které jsou nezbytné pro zachování kvality produktů, a nic netestuje na zvířatech – jen na lidech. 

  • Trpělivost

Filosofie slow beauty nás učí o důležitosti prevence a zdraví pokožky. Věděli jste, že horní vrstva kůže, nazývaná také epidermis, se obnovuje každých 28 dní? Proto je důležité dopřát produktům čas, aby se stihly projevit jejich účinky. Zaměření se na prevenci a dlouhodobé výsledky směřuje k nádherně zdravé pleti, která nikdy nevyjde z módy.

  • Úcta k přirozeným procesům

Je načase přehodnotit náš vztah ke stárnutí. Nakonec, proč bychom měli bojovat s přírodním procesem, který je nezbytný a zcela přirozený? Dopřejme pleti výživu a péči, kterou vyžaduje. Slow beauty nevyznává žádný „boj“ s vráskami, naopak podporuje spolupráci s vlastním tělem. Ale nebojte, i příroda umí nabídnout sofistikované látky, které účinně a přirozeně pomohou tyto procesy zpomalit a zjemnit.

  • Vědomé žití

Samy nejlépe víme, co je pro nás dobré, vybírejme si proto jen to, co potřebujeme.
Dopřejme si na nákupní rozhodnutí čas, žádejme o radu, zajímejme se o složení své kosmetiky a její příběh. Žít vědomě znamená dopřát si čas na to, na čem nám záleží. 

  • Láska k sobě

Nemusíme být kopií pěkně nasvícených a vyretušovaných modelek na Instagramu. Do módy přicházíme MY, skutečné ženy. Výjimečnost a individualita ještě nikdy nebyly tak in, jako teď.

Foto: POETIKO

Náš rituál pro zpomalení

Můžeme například změnit rutinní večerní odličování na aromaterapeutický wellness rituál. Tvůrci české přírodní kosmetiky POETIKO vyvinuli pro tento účel odličovací balzám, který nejen dokonale čistí pleť, ale díky své medové konzistenci umožňuje obličej důkladně promasírovat. Navíc intenzivní podnětná vůně pohladí i naše smysly. Po umytí obličeje si na 15 minut vezmeme do ruky knížku, případně si pustíme krásnou hudbu a dáme pleti čas výživné látky vstřebat, aby všechny dobroty neskončily na našem polštáři. Příjemný rituál je nejlepším předpokladem pro vydatný spánek, po kterém se vzbudíte odpočinutá a připravená s úsměvem zvládnout nový den.

Zajímejte se o svou novou kosmetiku na www.POETIKO.organic.

Článek vznikl ve spolupráci s naším partnerem – značkou POETIKO.

Popup se zavře za 8s