E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Darovat kosmetiku k Vánocům: Nuda nebo dobrý nápad?

31. říjen 2022

Každý rok se před Vánocemi prodá miliony kosmetických balíčků. I vy už jste určitě minimálně jeden dostali. Často je na výběru kosmetiky znát, že to byla jen z nouze ctnost. Přitom když na to jdete chytře, může to být ten nejlepší dárek ze všech.

Foto: Zdroj: Shutterstock

S vůní buďte opatrní

Co se týče kosmetiky, jsou nejprodávanějším vánočním kosmetickým produktem vůně. Podle velkého průzkumu NPD Group tvoří parfémy před vánocemi více než 60 procent tržeb kosmetických firem, přičemž ve zbytku roku to bývá 40.

Přitom vybrat vůni někomu jinému je jako koupit los do loterie. Pokud nemáte jeho vkus a preferované ingredience velmi dobře načtené, raději se poohlédněte po něčem jiném. Anebo jděte sázkou na jistotu a pořiďte vůni, o níž stoprocentně víte, že ji dotyčný používá, je s ní dlouhodobě spokojen a nehodlá ji měnit.

Jestliže chcete jít voňavou cestou, ale nejste si jistí oblíbeným parfémem, zkuste spíš mýdla a tělová mléka. Hitem posledních let jsou kvalitní tuhá mýdla z přírodních ingrediencí, která jsou navíc tak krásná, že ozdobí každou koupelnu.

Foto: Dermacol.cz

A jaké jsou nejoblíbenější vůně, u nichž máte největší jistotu, že nešlápnete vedle? Oblíbené jsou citrusy, ale také bílé květy a klasikou všech klasik je růže. Zkusit můžete třeba luxusní balíček tělové péče Rose Flower Shower & Care od Dermacol, který obsahuje parfemovanou vodu s vůní růží, krém na ruce a sprchovací krém s extraktem z květů růže damascénské a vyživujícími oleji. Prostě kombinace, po které už tělo a smysly nepotřebují nic jiného. Jen po zbytek dne vychutnávat opojnou vůni královny květin. 

Ukažte, že se zajímáte

Kosmetika je dokonalý způsob, kterým vyjádříte, že své blízké posloucháte, že se zajímáte, co používají, co mají rádi, nebo co jim chybí. Pojďme si upřímně říct, že přesně tohle tvoří rozdíl mezi tím, zda jste kosmetický balíček jen koupili, anebo ho opravdu promyšleně vybrali. Tady se láme rozdíl mezi tím, zda váš dárek potěší nebo ne.

Máte-li kamarádku, která nade vše miluje laky na nehty, pořiďte jí nový odstín a přidejte dobrý pilník na nehty a do balíčku přidejte ještě šetrný odlakovač. Pokud je spíš na rtěnky, pořiďte jí novinku, anebo třeba kvalitní balzám na rty, aby měla pečující podklad. Jestli víte, že ji trápí poničené vlasy, pořiďte jí kvalitní regenerační masku.

Foto: Dermacol.cz

Pokud kamarádka, sestra nebo maminka používá přírodní kosmetiku a ráda zkouší účinky nových ingrediencí, pořiďte jí kosmetiku z konopí, které je hitem posledních let. Zároveň jde o ověřené řešení, které vyhovuje potřebám různých typů pleti, takže s ním prakticky není možné udělat chybu.

Blahodárně totiž působí na suchou i normální pleť, ale také problematickou, a protože má i anti-aging účinky, ocení ho i zralá pleť. Elegantní balíček Cannabis od Dermacol obsahuje zklidňující pleťové sérum s CBD a hydratační krém s konopným a arganovým olejem, kyselinou hyaluronovou a panthenolem. Skvělý tandem na každý den, který regeneruje a hydratuje pleť do hloubky, zbavuje ji šedého unaveného tónu, zarudnutí a redukuje vrásky.

Pomoct mohou trendy

Podle odhadů Finnish Commerce Federation by se v letošním roce měly zvýšit celkové prodeje kosmetiky o šest procent a u líčení dokonce o 15 procent. Proto ani dekorativní kosmetika nemusí být špatný nápad na dárek.

Zejména mladé dívky ocení, když jim darujete líčení podle posledních trendů. Pro inspiraci můžete zajít na sociální sítě, zejména Instagram nebo TikTok. Pefektní klasikou je pak červená rtěnka, zmíněný lak na nehty a skvělou vychytávkou je sérum podporující růst řas. To všechno dohromady už je připraveno v balíčku Lash Booster od Dermacol, který obsahuje dlouhotrvající červený lak na nehty, voděodolnou fixku pro vytvoření elegantní černé linky na očích a speciální řasenku se sérem, která při pravidelném používání prodlouží řasy až o 33 procent. Nechybí ani praktická červená kosmetická taštička.

Ani make-up ale nekupujte slepě - nejprve si ověřte, že se dívka nebo žena opravdu ráda líčí a skutečně s make-upem ráda experimentuje. V opačném případě asi paletku zelených a modrých stínů neocení, i kdyby šlo o ta nejkvalitnější líčidla na trhu.

Darujte odpočinek

S kosmetikou můžete věnovat i chvíli jen pro sebe. Pokud je mezi vašimi blízkými někdo, a nemusí to rozhodně být jen žena, kdo žije v neustálém stresu a spěchu, můžete mu darovat poukaz na relaxační masáž, wellness víkend, anebo mu sestavit odpočinkový balíček na míru.

V něm může být třeba aromaterapeutická pěna do koupele, vonná přírodní svíčka, ale také třeba lufa nebo kartáč na kůži. Přidat můžete i nějakou „zábavu“, ať už si pod ní obdarovaný raději představí knihu, láhev šampaňského nebo třeba křížovky.

A co muži?

Foto: Dermacol.cz

Kosmetiku můžete pod stromeček klidně darovat i mužům. Jen v této kategorii myslete spíš prakticky. Když ho obdarujete kosmetickým balíčkem s produkty, které denně používá, bude šťastný, že ušetřil čas a rozhodování, které by musel vynaložit, kdyby si kosmetiku nakupoval sám.

Dárkové balení Men Agent Gentleman Touch od Dermacol obsahuje přesně to, co pánové obvykle potřebují. Deodorant a sprchový gel 3 v 1 s vůní pravého gentlemana, zabalené v praktické taštičce, jsou přesně tím dárkem, který si najde svoje místo v každé koupelně.

Nezapomeňte sami na sebe

Britský obchodní dům Milton Keynes zjistil, že během dvou covidových let vzrostl počet lidí, kteří hodlají o Vánocích obdarovat i sami sebe. Prý to tak má každý pátý. Důvod? Jednak si ještě pořád vynahrazují, že dobu, kdy během pandemie strádali, a celá třetina pak jednoduše nečeká žádný zásadní dárek od ostatních.

Nejčastěji si plánují koupit oblečení (15 procent) - to jim prý zaručeně zlepší náladu, a jako druhá se umístila právě kosmetika (14 procent). Péče o sebe a její zájem o ni je dalším efektem pandemie - v době, kdy byly zavřené salony, jsme se začali více zajímat o to, jak se můžeme o své tělo, pleť i vlasy starat sami a dopřát si malý wellness odpočinek doma v koupelně klidně každý den.

Popup se zavře za 8s