E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

5 největších chyb při rekonstrukci

07. únor 2022

Koupili jste dům nebo byt a na to, aby se z něj stalo vaše vysněné bydlení, potřebuje značnou rekonstrukci? V návalu radosti ale můžete udělat mnoho přešlapů, které vás následně mohou mrzet. Přečtěte si, jaké nejčastější chyby při rekonstrukci lidé dělají.

Foto: Zdroj: Unsplash.com

1.     Nereálné představy

Koupit nemovitost v původním stavu je skvělý způsob, jak si bydlení maximálně přizpůsobit svým potřebám. Lidé ale často mají nereálné představy, a tak se snadno stane, že půjčka, kterou jste na rekonstrukci dostali, nestačí. Než se do rekonstruování pustíte, je důležité ujasnit si potřeby všech členů domácnosti, zahrnout do plánu prostorové omezení a nepodléhat představám a trendům.

2.     Žádná kalkulace a projekt

Uvědomte si, že rekonstrukce je náročný proces. Abyste tak opravdu mohli mít své vysněné bydlení, nezatracujte spolupráci s architektem či designérem, který vám pomůže navrhnout projekt a doladit interiér tak, aby se vám líbil, ale zároveň byl i praktický a bral v potaz všechna možná omezení a přednosti nemovitosti. Díky tomu se vám bude mnohem lépe plánovat a také si dokážete celou rekonstrukci rozvrhnout časově i finančně.

3.     Špatní řemeslníci

Zárukou kvality je výběr správných řemeslníků. Nesázejte na nejlevnější kartu jen proto, abyste ušetřili. Kvalitní řemeslník odvede kvalitní práci, a když je potřeba, tak vám poradí, co a jak. Dobrého řemeslníka můžete odhalit již při vzájemné komunikaci, sledujte proto, jak rychle a jakým způsobem odpovídá na vaše hovory, zprávy, e-maily. Na škodu není ani ptát se po referencích a ukázkách jeho práce. Seriózní řemeslník nebude mít problém vám vše poskytnout. Zkrátka se pokuste dohledat co nejvíce informací, nebojte se oslovit bývalé klienty a vyžádat si doporučení.

4.     Levný materiál

Mnoho lidí se snaží ušetřit i na materiálu. Ten je sice v současnosti nedostatkovým, a tudíž drahým zbožím, ale určitě byste se neměli spokojit s levnější variantou. Ta totiž nemusí být tak kvalitní. Právě kvalita je totiž tím, co vám zaručí dlouhou životnost a ušetří vám v budoucnosti hodně nervů i peněz kvůli případným opravám. Jestliže chcete ušetřit, ale netratit na kvalitě, dívejte se po výprodejích a slevách. Výhodně se dá nakoupit i tehdy, když většinu materiálu koupíte u stejného obchodníka. Vysoká cena samozřejmě není zárukou kvality, proto je dobré mít při nákupu po ruce odborníka, který vám poradí.

5.     Špatné načasování

Plánujete-li velkou rekonstrukci, nejlepší je udělat vše najednou. Rozkouskovaná práce jednak není praktická a jednak budete neustále vše odkládat, v konečném důsledku vás tak celá akce vyjde dráž a s největší pravděpodobností práci nikdy nedotáhnete do finiše. Pokud vám nevycházejí finance, rekonstrukci odložte, dokud nenašetříte dostatek peněz

Popup se zavře za 8s