E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Snadno dostupné půjčky – jak fungují a v čem je háček?

07. únor 2022

Je poměrně známou skutečností, že s nebankovními půjčkami jsou obecně spojeny mnohem mírnější podmínky než s úvěry bankovními. Půjčku tak mohou získat například i rodiče na rodičovské dovolené, kteří nemají dostatečně vysoký příjem, nebo lidé s dluhy. Jaká jsou specifika takových půjček, kdo je nabízí a proč si je raději nesjednávat?

Foto: Pexels.com

SMS půjčka ihned a úplně každému, půjčka bez registru a doložení příjmu nebo půjčka bez doložení příjmu a registru na ruku. To jsou jen některá z řady označení nebankovních půjček, které jsou poskytovány i nebonitním osobám.

Nutno podotknout, že banka ani solidní nebankovní společnost člověku bez příjmu nebo s dluhy nepůjčí, protože by to bylo příliš rizikové. Výše zmíněné úvěry je proto třeba považovat za nebezpečné a stejně tak k nim také přistupovat.

Půjčky, pro jejichž získání se nemusí dokládat příjem, lze najít také pod označením půjčky na mateřské.

Půjčky, pro jejichž získání se nemusí dokládat příjem, lze najít také pod označením půjčky na mateřské. Je zřejmé, že jejich poskytovatelé se snaží cílit na matky v tíživé finanční situaci. Většinou však nejde o nic jiného než o půjčky, které jsou poskytovány i lidem bez příjmu ze zaměstnání. Stačí mít jiný zdroj příjmu (peněžitou pomoc v mateřství, důchod apod.) a půjčka bude schválena.

Více informací přináší portál www.vpujcky.cz, který se zabývá bankovními i nebankovními úvěry a jejich podmínkami, výhodami a riziky.

Specifika půjček bez doložení příjmu a registru na ruku

Půjčka bez doložení příjmu a registru na ruku je snadno dostupná půjčka, která se vyplácí v hotovosti. Představuje většinou půjčku od tzv. soukromé osoby, nikoliv od prověřené nebankovní společnosti, jež vlastní licenci ČNB pro poskytování úvěrů.

Kromě toho je pro tyto půjčky typické velmi rychlé vyřízení, často si lze peníze vyzvednout ještě v den odeslání žádosti.

Podmínky, které musí zájemce o půjčku splnit, obvykle zahrnují pouze plnoletost a trvalé bydliště v České republice. Vzhledem k tomu, že jde o hotovostní půjčku, není potřeba vlastnit bankovní účet.

Snadná dostupnost je vykoupena vysokou RPSN

Snažit se vyřešit finanční tíseň pomocí hotovostní půjčky bez registru a doložení příjmu není moudré. Poskytovatelé těchto úvěrů jsou si moc dobře vědomi zoufalé situace svých klientů a snaží se na nich velmi neetickým způsobem vydělat. S úvěrem bývá spojena extrémně vysoká RPSN, kvůli které se úvěr značně prodraží.

Není neobvyklé, že vysoké poplatky za půjčku v kombinaci s dlouhodobým nedostatkem financí vedou k závažným problémům – dluhové pasti, exekuci a osobnímu bankrotu.

V případě problémů s penězi je mnohem lepší požádat o pomoc jednu z organizací, které se na finanční potíže specializují, např. poradnu pro osoby ve finanční tísni. Člověku v nouzi fundovaně poradí s dalším postupem, a to zcela zdarma.

Popup se zavře za 8s