E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Bezpečně, příjemně a ekologicky. Ani během menstruace nemusíte obětovat svoje pohodlí

06. únor 2023

Menstruace. Samy jsme si jí nezvolily a život nám dokáže pěkně zkomplikovat. To, jak ji prožijeme, ale ovlivnit můžeme. Menstruační kalhotky Underbelly vám umožní strávit menstruační dny tak, aby byly co nejpodobnější všem ostatním. Poskytují skutečně spolehlivou ochranu? A jak dobře se nosí? Otestovaly jsme je.

Foto: Zdroj: Underbelly.cz

Proč jste se v čele se zakladatelkou Lindou Zvárovou rozhodli založit další firmu na menstruační kalhotky? 

Máme silný vztah k přírodě a snažíme se chovat zodpovědně. Menstruační kalhotky jsou krásným příkladem produktu, který lze opakovaně použít a nahrazuje jednorázové vložky a tampony, které jinak končí v miliardách kusů na smetištích a v mořích. Současně jsme měli pocit, že nabídka na trhu je nedostačující a zdaleka neoslovuje všechny potenciální zákaznice, ať už střihem, barvami, filozofií značky nebo přístupem. Rozhodli jsme se proto tuto mezeru zaplnit a po pěti měsících prodejů můžeme říct, že naše tušení bylo správné. Máme velmi pozitivní reakce, a dokonce i množství zákaznic, které se k nám během této krátké doby stihly vrátit a nakoupit víckrát.

Nezanedbatelné je pro mě i ekologické hledisko a méně odpadu.

V čem se kalhotky Underbelly odlišují od konkurence? 

Přinášíme produkt, který je vyrobený v České republice ze špičkových materiálů. Máme na výběr z pěti modelů v bezkonkurenčních 110 barevných variantách, takže si vybere skutečně každá žena. Kalhotky jsou hned v továrně baleny do neprodyšného, hygienického obalu. U nás v Underbelly pak objednávky připravujeme do krásných balíčků. Každý balíček se snažíme nachystat tak, jako bychom chtěli udělat radost sami sobě. 

Foto: Underbelly.cz

Jak vznikl název Underbelly? 

Název jsme vymysleli s partou mladých, šikovných lidí, kteří s námi projekt připravovali – Janem Buchtelou, Aničkou Hezkou a Danou Nerudovou. Připadá nám, že s nadhledem vystihuje ženskost, pohodlí a eleganci našich kalhotek. Písmeno B ve tvaru srdce v našem logu symbolizuje náš vztah k zákaznicím a k přírodě.

Jak dopadlo testování menstruačních kalhotek Underbelly? 

Aneta, 30 let, velikost M 

Menstruační kalhotky Underbelly jsem vyzkoušela ve dvou variantách – pro nejsilnější a druhou nejsilnější menstruaci. Původně se zdály být oproti jiným značkám moc velké, ale nakonec velikostně seděly skvěle. Ty pro nejsilnější menstruaci se hodí hlavně na noc, jelikož mají prodlouženou savou vrstvu po cele délce kalhotek. Kalhotky jsou pohodlné, neprotekly ani při silné menstruaci v prvních dnech. Byly spolehlivé dokonce i při sportovních aktivitách. Líbí se mi, že je možné zvolit více druhu savosti a více střihů od vysokého pasu po nízký, s nohavičkami nebo bez a také sportovnější střihy. Určitě doporučuji a vyzkouším další!

Foto: Underbelly.cz

Olga, 45 let, velikost L 

Menstruační kalhotky jsem vyzkoušela poprvé a jsem nadšená. Jsou velmi pohodlné a z příjemného materiálu. Ocenila jsme velmi pěkné provedení v černo-růžové. Cítila jsem se s nimi natolik dobře, že jsem během dne zapomínala, že menstruaci mám. To pro mě bylo po všech těch letech obav z protečení opravdu nové. Nezanedbatelné je pro mě i ekologické hledisko a méně odpadu. Jediné, co mě mrzí, že takové pomůcky neexistovaly v době mého dospívání: závidím možnosti dnešním mladým slečnám, které svou cestu dospělé ženy teprve nastupují. Dodnes si vzpomínám na tu hrůzu, kdy jsem musela absolvovat hodinu tělocviku se začínající menstruací a s obrovskou vložkou, u které jsem se bála, jestli se mi neposune a nedojde k trapasu před spolužáky.  

Klára, 41 let, velikost M 

Menstruační kalhotky pro mě nejsou novinkou. Dva kousky už mám od jiné značky, také jsem spokojená, jen materiál mi tolik nevyhovuje. Je neprodyšný, často se potím. Kalhotky Underbelly mě hned mile překvapily právě svým materiálem, který je maximálně příjemný. Pořídila jsem si modely Famme s maximální absorpcí a Universe pro slabší menstruaci.  První noc, kdy mám menstruaci nejsilnější, jsem kalhotky podrobila opravdu zátěžové zkoušce. Ráno jsem zaznamenala lehké zašpinění i přes kalhotky. Další dny a noci už ale dopadly na výbornou. Opravdu jsem se v nich cítila skvěle. Plánuji si pořídit ještě další dvoje, aby byla výbava pro „mé dny“ kompletní.  

Popup se zavře za 8s