E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Každá jsme hrdinka: Chvilku pro sebe si užívám u šití roušek

19. duben 2020
22 017

Jsme čtyři kamarádky, dohromady máme šest dětí. Od první chvíle, co se na Facebooku objevila výzva k šití roušek pro nemocnici Bulovka, jsem se zapojila a oslovila „svou" neonatologii ve Zlíně. Začala jsem doma šít roušky.

Šila jsem ráno, během čtení ve slabikáři se svou dcerou, která je v první třídě. Pokračovala jsem šitím přes oběd, odpoledne s roční dcerou na klíně, i po nocích. Nějak se to rozkřiklo a přibylo mi kamarádů, kterým by se darovaná rouška taky hodila. Když jsem byla někde kolem 300. kusu, dohodla jsem se s kamarádkami, že budeme šít společně i pro instituce v našem městě, ve Vizovicích. 

Kamarádka Yvette pracuje v DDM Zvonek a domluvila, že při splnění hygienických pravidel jako je rouška a desinfekce se můžeme 2x týdně setkávat tam. Přidala se kamarádka Verča a Anička a společně jsme vytvořily skvělý tým. Během čtyř hodin uděláme kolem 200 kusů roušek. Celkem jsme darovaly už kolem 3000 kusů. Ať už nemocnicím, domovům pro seniory, prodavačkám a hasičům, ale taky jsme rozjely „Rouškovník", kdy hygienicky balíme vždy dva kusy roušek a pravidelně tyto balíčky doplňujeme na plot. Jen tak, pro kolemjdoucí. 

Fungujeme na unikátním konceptu - zdarma ušijeme, rozdáme a jako bumerang se ozývají lidé, kteří nám za to darují materiál. Ať už plátno koupí nebo objeví na dně skříně dávno zapomenuté kousky, které by jinak nevyužili. S rozvozem hotových kusů, ale i svozem materiálu nám ochotně pomáhá ve svém volném čase profesionální hasič Petr. I díky němu #kazdajsmehrdinka. A přidána hodnota pro nás? Mimo úžasného pocitu, že nás potřebuje i někdo jiný než naše děti je ta, že i tatínkové pocítí krásu karantény s neúnavnými dětmi, zatímco my šijeme a užíváme si chvilku pro sebe. 

Radka

Foto: Inzerce: Yves Rocher

Každá jsme hrdinka. Podělte se o svůj příběh

Jak prožíváte karanténu vy? Podělte se s námi o své příběhy! A vůbec nemusejí být z první linie. Ať jste učitelka, pokladní v supermarketu nebo doma s dětmi, určitě v karanténě prožíváte nové výzvy a náročné chvíle. Pokud se chcete přidat, zkuste to třeba na Facebooku. Popište svůj příběh, nastavte příspěvek jako veřejný, otagujte v něm profil Heroine.cz a označte ho hashtagem #kazdajsmehrdinka. Nebo nám svůj příběh pošlete rovnou mailem na [email protected]. My vám jako poděkování pošleme květnové číslo časopisu zdarma.

Přečtěte si i další příběhy hrdinek v domácí izolaci - třeba o tom, jak jde v jednom bytě zvládat práci redaktorky ČTK spolu s péčí o tři malé děti.

Aktuální číslo

  • Kulturní války režisérky Barbary Herz
  • Může být matka dobrý „vědec“?
  • Jak vychovat odolné děti
  • Rodičovská půl na půl 
Popup se zavře za 8s