E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Chytré hodinky jako módní doplněk

14. červenec 2021

Pro někoho parťák na sport, pro jiného stylový elektronický doplněk. Chytré hodinky jsou v dnešní době spíše obojím. Mají nepřeberné množství funkcí a můžete je spárovat se svým chytrým telefonem. Podle čeho byste měli vybírat chytré hodinky a jak je můžete sladit s outfitem?

Foto: Mall

Jak vybrat chytré hodinky

S pořizováním chytrých hodinek je to podobné jako s jakoukoliv jinou elektronikou – zkrátka a dobře si musíte ujasnit, co od zařízení očekáváte. Chytré hodinky toho totiž dokážou vskutku hodně. Počítají kroky, sledují pohybovou i spánkovou aktivitu, zaplatíte jimi oběd, ale můžete na nich i číst e-maily nebo SMS zprávy. Na co byste se tedy měli při výběru zaměřit?

Zeptejte se sami sebe, na co budete chytré hodinky využívat. Ověřte si, zda je operační systém hodinek kompatibilní se systémem vašeho mobilu. Můžete si také přečíst různé recenze na internetu a zaměřte se přitom na funkce, které od hodinek požadujete. Myslete ale i na design, velikost či materiál, ze kterého jsou hodinky vyrobeny. A to platí obzvlášť, pokud patříte mezi vášnivé plavce. 

Materiál hraje prim

Při výběru hodinek narazíte na modely z nejrůznějších materiálů. Často tak v popisku produktu narazíte na hliník, různé varianty polymeru (v podobě plastu), nerezovou ocel či na titan. Poslední dva jmenované kovy přitom patří k velmi pevným materiálům, takže se vám hodinky z nich jen tak neopotřebují.

K hodinkám si budete nepochybně pořizovat i řemínek. Vybírat můžete ze silikonových, kožených či kovových. Silikon je nejlevnější variantou, zároveň je pohodlný a perfektně se hodí na sport (zejména pak na plavání). Kůže a kov jsou pak elegantnějšími alternativami, které můžete mít ve skříni připravené pro formálnější outfity. 

Chytré hodinky a outfit

Chytré hodinky dnes disponují jednoduchým a elegantním designem. Můžete si vybrat jak hranatý, tak i kulatý ciferník a u některých hodinek byste ani nepoznali, že patří do kategorie těch „chytrých“. 

Chytré hodinky perfektně zkombinujete například se sportovním outfitem v podobě legín, mikiny s kapucí, vyšších tenisek a košilové bundy. Pokud ale preferujete elegantnější look, zabodujete i s košilí, džínami, polobotkami a sakem. A jestliže si chcete se svým stylingem opravdu pohrát, pořiďte si více druhů pásků. Ty pak kombinujte s hodinkami podle vámi zvoleného oblečení.

Aktuální číslo

  • Kulturní války režisérky Barbary Herz
  • Může být matka dobrý „vědec“?
  • Jak vychovat odolné děti
  • Rodičovská půl na půl 
Popup se zavře za 8s