E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Vše, co byste měla vědět o padání vlasů!

14. březen 2022
14 089

Každý člověk má do vínku geneticky dáno přibližně 100 000 vlasů určité barvy, typu, hustoty atd. Život našich vlasů je organizován do cyklů, během kterých buď rostou, odpočívají nebo postupně vypadávají. Každý vlas se rodí ve vlasovém váčku, který dokáže během života vyprodukovat zhruba 25 takových cyklů. Pokud ovšem vše běží, jak má…

Foto: pexels.com

Kolik vypadlých vlasů je ještě v normálu?

Každý den nám přirozeně vypadne asi 30 až 100 vlasů. O nadměrném vypadávání začínáme mluvit, když tento počet stovku přesahuje. A jak to poznáte? Zkuste tento test: zatahejte si za 3 pramínky přibližně o 10 vlasech. Pokud z každého vytáhnete více než 2 vlasy, je na čase s tím něco dělat.

KLORANE, francouzská přírodní, vegan a eko-zodpovědná značka z lékáren, je právem odborníkem na problematiku padání vlasů. Její první šampon s chininem a vitaminy B spatřil světlo světa již v roce 1967. Od té doby je to nejprodávanější šampon Klorane a dočkal se několika renovací. Seznamte se s produkty Klorane na www.klorane.cz.

Jak vypadá životní cyklus vlasu?

Vše začíná růstovou (anagenní) fází. Během ní je vlas vyživován ve vlasové cibulce a roste cca o 1 cm za měsíc. Výživa vlasu je v této fázi velice důležitá pro jejich krásu, vitalitu a zabránění předčasného vypadávání. V růstové fázi se nachází zhruba 85 % našich vlasů.

Po růstové fázi přechází vlas do fáze klidu (katagenní). Ta trvá asi 3 měsíce. Vlas přestává růst a vyvíjet se. V klidové fázi máme pouze okolo 3 % vlasů.

Vlasový cyklus zakončuje fáze vypadávání (telogenní). Týká se cca 12 % vlasů. Vlas nevypadne ze dne na den, tento proces trvá zhruba 3 měsíce, a starý vlas postupně nahradí vlas nový. A tak pořád dokola.

Co může za vypadávání vlasů?

Příčiny jsou různé. Stres, únava, změny ročních období, hormonální výkyvy (nejčastěji po porodu), ale také dědičnost a věk.  

Co dělat, když vám padají vlasy?

Kromě samozřejmých rad jako jíst vyváženou stravu bohatou na vitaminy a minerály, omezit stres a dostatečně spát, je dobré se zaměřit na výběr správné vlasové kosmetiky! Zkuste vyměnit svůj běžný šampon a kondicionér za rituál posilující vlasy a stimulující vlasovou pokožku už během mytí. Vyzkoušejte například Klorane šampon s chininem a BIO protěží alpskou, který podpoří růst vlasů a dodá jim energii. Vlasy ještě více posílíte balzámem ze stejné řady, který navíc snižuje lámavost vlasů.

Foto: Klorane

Základem úspěchu je používání intenzivní kúry bez oplachování, kdy účinné látky pronikají do vlasové pokožky a působí delší dobu. Klorane Sérum při vypadávání vlasů s chininem a BIO protěží alpskou s 98 % složek přírodního původu se používá 3 měsíce, ale z prvních výsledků se můžete radovat již po měsíci, kdy se do růstové fáze dostane 3000 nových vlasů. Pokud trpíte spíše chronickým, dědičným vypadáváním vlasů (vlasy řídnou, u žen se rozestupuje pěšinka, u mužů se začínají tvořit kouty), je dobré sérum použít během roku opakovaně. Toto výjimečné sérum dokáže vrátit vlasový cyklus do rovnováhy, stimulovat růst vlasů, a to krásnějších, silnějších a hustších. Velkou výhodou séra je, že je 100% vhodné pro kojící maminky.

Foto: Klorane
Popup se zavře za 8s