E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Emoce, aromaterapie a životní balanc. Oriflame představuje kolekci Mind & Mood

01. listopad 2020

Už i neurověda prokázala, že esenciální oleje ovlivňují stav mysli, těla i naši náladu. Kolekce Mind & Mood je sestavena tak, aby reagovala na všechny vaše potřeby, od povzbuzení po zklidnění a relax.

Emoce bývají komplikované, silné a zároveň překrásné. Jsou hnací silou mnoha našich činů a našeho chování, a když se s nimi naučíme správně pracovat, naučíme se, jak mít život pod kontrolou. My všichni, bez ohledu na to, kdo jsme, odkud pocházíme a co jsme prožili, zažíváme každý den spoustu pozitivních i negativních emocí. Jsou součástí lidské zkušenosti jako takové. Když se však vychýlí z rovnováhy, mohou ovlivňovat naše zdraví a štěstí.

Co jsou tedy vlastně emoce? A jak působí na naši celkovou fyzickou a psychickou pohodu? Emoce jsou velmi komplexní, unikátní a často instinktivní. Jsou dostatečně silné na to, aby ovlivňovaly naše rozhodování, aby nás motivovaly či měnily naše chování a náladu. A věděli jste, že náš čichový smysl patří k nejstarším částem mozku a čich u dítěte začíná fungovat už v děloze?

Co na to věda?

Fascinující povaha emocí přitahuje odborníky už desítky let. Vědci se obecně shodují na šesti základních lidských emocích, které vycházejí ze základních potřeb člověka: radost, překvapení, strach, znechucení, hněv a smutek. Náš mozek zpracovává každou situaci na základě našich individuálních okolností a podvědomě vybírá tu nejvhodnější emocionální reakci. Tato reakce obvykle ovlivňuje naše jednání a má fyzický účinek na naše tělo, motivaci a chování v konkrétních situacích. Řada lidí se například cítí nervózně před vystupováním na veřejnosti. Vychází to z jedné ze šesti základních emocí – ze strachu. Ten může následně spustit tělesné reakce, jako zrychlený tep či dýchání. 

Naše emoce formují náš život

To, jak reagujeme na svoje emoce, formuje náš celkový stav a kvalitu života. Když začneme vědomě dělat kroky k dosažení emoční rovnováhy, naše myšlenky se vyjasní a lépe se nám rozhoduje. Protože emoce hrají v našich životech zásadní roli, je důležité najít zdravý způsob, jak je udržet v rovnováze. Některým lidem pomáhá cvičení nebo zdravá výživa. V dnešní době stále roste povědomí o péči o vnitřní rovnováhu a celkovou fyzickou a duševní pohodu. S tímto rostoucím trendem stále více lidí objevuje pozitivní účinky esenciálních olejů.

Účinky esenciálních olejů

Vůně může vyvolat určitou reakci, a stejně tak i aromatické esenciální oleje mohou ovlivnit naši mysl, tělo a náladu. Jejich přirozená síla a příjemná vůně dokáže podpořit pozitivní emoce, a tak působit konejšivě nebo zlepšit náladu. Jejich transformační účinky jsou vědecky potvrzeny, včetně zvýšené motivace, lepšího spánku, snížení stresu či úzkosti. Zahrnutí esenciálních olejů do každodenního rituálu nabízí přirozený, bezpečný a jednoduchý způsob, jak efektivně ovlivňovat vlastní mysl a náladu a docílit zlepšení emocionálního stavu.

Mysl a duše

Oriflame představuje kolekci Mind & Mood – řadu vysoce kvalitních esenciálních olejů, u kterých neurovědecké testy prokázaly, že ovlivňují stav mysli, stav těla i naši náladu. Obsahují 100% přírodní ingredience, které jsou získávány odpovědným způsobem. Tyto unikátní směsi esenciálních olejů jsou účinné a nádherně voňavé a nabízejí bezpečný a snadný způsob, jak pomoci tělu a mysli k optimálnímu fungování.

Řada Mind & Mood je inspirována švédskou filozofií lagom, která se soustředí na vyvážený a celistvý životní styl. Oleje Energise MeEmpower MeBalance Me a Relax Me působí na čtyři klíčová centra našich emocí s cílem podpořit vás, ať už se ve vašem životě děje cokoliv. Ráno, když potřebujete novou energii, během hektického dne, kdy se potřebujete lépe soustředit, i večer, když si potřebujete odpočinout.

Neurovědecké testování

Existuje několik metod měření emocí. Ty nejběžnější spoléhají na vyjádření lidí a jejich popisy prožívaných emocí nebo pozorování jejich chování. S řadou Mind & Mood jsme šli ještě o krok dále. Pracovali jsme s funkční magnetickou rezonancí (fMRI). FMRI je fascinující moderní metoda, která umožňuje nejpřesnější a nejkomplexnější náhled do vědomých a nevědomých emocí. Je jedinou technologií, která dokáže proniknout do limbického systému, kde jsou uchovávány naše emoce a vzpomínky.

Nakupujte na e-shopu www.oriflame.cz

Popup se zavře za 8s