E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

Talent, vzdělávání a úspěch? Jak je propojit prozradí EduFestival. Vystoupí i Diana Rádl Rogerová

12. září 2022

Jak pracovat s vlastním talentem? Kdy začít s výběrem školy a v čem se liší studium v zahraničí? Na tohle všechno odpoví EduFestival, který 4. října 2022 do pražského Cubex Centra přivede odborníky na vzdělávání i studium v zahraničí, kouče, kariérní poradce i úspěšné mladé podnikatele a zástupce zahraničních škol.

Foto: Zdroj: Diana Radl Rogerova

O talentu bude mluvit třeba mentální kouč a bývalý trenér Jaromíra Jágra Marian Jelínek, o studiu na Oxfordu zase studentka Hana Bernhardová. Svoje zkušenosti z podnikání během studií předají mladí podnikatelé Jan Sláma, Anna Veselá nebo Libor Hoření. Všichni tři zakládali svoje projekty ještě během školy.

Foto: Worcester Academy

Festival ale přinese spoustu dalších témat od využití technologií ve výuce po kompetence budoucnosti. Vrcholová česká manažerka a podnikatelka Diana Rádl Rogerová se bude zabývat například tím, jaké kompetence do dnešního digitálního světa potřebujeme a jak na to musí reagovat vzdělávací systém. 

Cílem akce je inspirovat studenty i jejich rodiče a přinést ty nejzajímavější informace a zkušenosti odborníků na vzdělávání. Řečníci vystoupí na dvou pódiích, účastníci festivalu mohou ale navštívit také kariérní centrum, kde si zdarma mohou projít osobnostním testem a poradit se s kariérním poradcem. Pro zájemce o studium v zahraničí je to unikátní možnost setkat se zástupci zahraničních středních škol z USA, Kanady i Velké Británie. Vstupenky jsou zdarma, stačí se jen registrovat na www.edufestival.cz

Foto: Diana Radl Rogerova

Diana Rádl Rogerová, keynote speaker EduFestival

Diana Rádl Rogerová je česká vrcholová manažerka a podnikatelka. Donedávna působila jako řídící partnerka společnosti Deloitte ČR, kde také zastávala roli Chief Strategic Officer pro Deloitte Europe. Za svou manažerskou a inovativní činnost byla několikrát zařazena do žebříčku TOP 25 žen Česka vydavatelství Economia a časopis Forbes ji opakovaně zařadil do žebříčku nejvlivnějších žen. Věnuje se také mentoringu a přednáší na konferencích o tématech ženského leadershipu, vzdělávání a nových technologiích.

Pro středoškoláky o talentu, výběru školy i kariéře

Festival studentům přinese přednášky a diskuse zaměřené na hledání talentu. Konzultant ve vzdělávání Petr Chára se bude věnovat tomu, jestli je potřeba hledat vhodnou školu a kdy nad tím začít přemýšlet. 

Pro rodiče o kvalitním vzdělávání v ČR i zahraničí

Během odpoledního programu účastníky čekají témata od budování rodinných firem, po diskusi o roli školy v rozvoji talentu. Diskutovat přijdou Bob Kartous z Pražského inovačního institutu, Pavla Lioliasová z Eduinu, ale i zástupci z řad oceňovaných učitelů Daniel Pražák nebo Marek Valášek. Posledním diskutujícím je podnikatel ve vzdělávání a majitel střední školy Tomáš Jízdný.

Pro školy o virtuální realitě i digitální hygieně

Dopolední program se zaměří na školy. Učitelé tak budou moci sdílet své zkušenosti v Poradním kruhu nebo se inspirovat přednáškou o využití virtuální reality ve výuce. 

Celou akci bude moderovat bývalá moderátorka a reportérka České televize Linda Bartošová.

Foto: EduFestival

Vstupenky na festival jsou zdarma, kapacita festivalu je však omezená. Na webu www.edufestival.cz se tak mohou zájemci registrovat a získat základní nebo VIP vstupenku. VIP vstup jim umožní setkat se se zástupci zahraničních středních škol.

Přijďte se 4.10.2022 inspirovat a dozvědět o možnostech, které vám vzdělávání v ČR i v zahraničí otevírá.

Celý program i možnost registrace najdete na www.edufestival.cz. Festival se koná pod záštitou MŠMT, Středočeského kraje i Magistrátu hlavního města Prahy.

Popup se zavře za 8s