E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium
Heroine.cz

Fenomén Ulice: Proč je dobře, že se v televizi objevují každý podvečer lesby a romští otcové

14. říjen 2021
25 715

Nekonečný seriál Ulice z produkce televize Nova, který vznikl v roce 2005, musí dnes konkurovat programu na kabelových televizích, včetně streamovacích služeb, jako jsou HBO, Netflix a v neposlední řadě i internetu. Přesto si drží diváckou sledovanost, která je až neuvěřitelná a bez problémů se každý všední den dostává do top 10 nejsledovanějších televizních pořadů napříč stanicemi.

Foto: TV Nova

Seriálová tradice v Čechách je obrovská. A to bohužel nejen pro dramatičnost a kvalitu televizní zábavy, ale také kvůli minulému režimu, kvůli kterému měli diváci v sedmdesátých a osmdesátých letech v podstatě nalinkováno, na co se budou večer koukat. Jiná možnost nebyla. Ovšem i dnes, v konkurenci streamovacích služeb a desítek kanálů si seriál Ulice drží neuvěžitelnou sledovanost i ve své sedmnácté sezóně. 

Nejsilnější je – bez velkého překvapení – v cílové skupině žen nad čtyřicet let, ale zasahuje i velmi širokou skupinu mužů a mladších diváků a divaček od patnácti let nahoru. Není to samozřejmě jenom díky tomu, že běží před hlavními televizními zprávami, i když toto nasazení seriálu hodně pomáhá. Co dělají ženy v mladším středním a středním věku ve všední dny v podvečer? Chystají večeři, děti na další školní den, případně do postele. A televize společně s Ulicí se tak stává nejen pravidelnou dávkou emocí, ale také pomyslným krbem u kterého se rodina sejde.

Popup se zavře za 8s
zavřít reklamu
Prémiový článek

Podpořte naši redakci a získejte přístup ke všem prémiovým článkům a řadu dalších výhod!

Podpořte naši redakci a získejte přístup ke všem prémiovým článkům a řadu dalších výhod!