E-shop Heroine: předplatná, Manuál pro moderní mámy, Heroine Premium

S kým se asi vyspala, že se jí tak daří? A není nějaká tlustá? Ženy radí, jak se vypořádat s nenávistnými komentáři

Jakmile je žena vidět na veřejnosti, nevyhne se nenávistným komentářům útočícím na vzhled, sexualitu nebo mateřství. Ve vyhrocené debatě na sociálních sítích přitom o respektu nemůže být ani řeč – nekritizuje se jen tvorba, názory nebo hodnoty, ale taky konfekční velikost, počet dětí nebo bonitní partner. Jak se s tím vypořádat a kdy rozhodně nemlčet? O tom promluvily ženy z různých oborů v projektu Žena v zenu.

Foto: Jedna ze zakladatelek projektu Žena v zenu Lilia Khousnoutdinova. Žena v zenu

Genderová expertka a historička Lilia Khousnoutdinova na začátku roku spustila s kolektivem žen projekt Žena v zenu, v rámci kterého populární i méně známé ženy sdílejí své zkušenosti s genderovými stereotypy, překážkami i „hejty“, které je potkaly, když začaly být víc vidět a slyšet na veřejnosti. Ačkoliv jsou “ženy v zenu“ z různých sfér, jejich příběhy spojují společné jmenovatele, jako je zkušenost s podceňováním, umlčováním, diskriminací na trhu práce nebo s útoky na rodinu a děti.

V rozhovorech promluvily herečka Tereza Dočkalová, lídryně Zelených Magdalena Davis, umělkyně Natalia A. Rollko, socioložka Lenka Simerská, manažerka Lidija Zavoralová, režisérka Tereza Nvotová, mediátorka Kateřina Bělková, právnička Adéla Hořejší, politická konzultantka Alžběta Králová či horolezkyně Klára Kolouchová. 

Aktuální číslo

  • O tom, jak rodí ženy, rozhodují muži
  • BDSM coming out
  • Malý, tlustý, plešatý? Body shaming se týká i mužů. Promluvili Čestmír Strakatý, Šimon Holý, René Levínský a Jordan Haj
  • Budoucnost je rostlinná
Popup se zavře za 8s
Prémiový článek

Podpořte naši redakci a získejte přístup ke všem prémiovým článkům a řadu dalších výhod!

Podpořte naši redakci a získejte přístup ke všem prémiovým článkům a řadu dalších výhod!